04 november 2021

Maatregel Saxenburgh: verplicht dragen mondneusmasker

Met ingang van 4 november 2021 geldt voor patiënten, bewoners, cliënten, bezoekers, gasten, medewerkers en vrijwilligers een strikt mondneusmaskerbeleid in alle locaties van Saxenburgh.

Met de maatregel sluiten wij aan bij het dringende advies van de overheid om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimten.

Ziekenhuis/polikliniek
Met ingang van 4 november 2021 dragen patiënten en bezoekers/gasten vanaf 12 jaar een mondneusmasker in het ziekenhuis/polikliniek. Voor opgenomen patiënten geldt als uitzondering, dat zij op hun eigen kamer geen mondneusmasker hoeven te dragen. Bezoekers houden hier hun mondneusmasker wel op.
Onze medewerkers en vrijwilligers dragen een mondneusmasker.
Heeft u een afspraak in ons ziekenhuis of één van de poliklinieken, neem dan een eigen mondneusmasker mee. Heeft u geen mondneusmasker bij u, dan krijgt u er bij de ingang één van ons.

Ouderenzorglocaties/Thuiszorg
Met ingang van 4 november 2021 dragen bezoekers/gasten vanaf 12 jaar een mondneusmasker in onze ouderenzorglocaties. Bewoners dragen uitsluitend een mondneusmasker buiten hun eigen afdeling. Zij hoeven geen masker te dragen op hun eigen afdeling. Thuiszorgcliënten hoeven geen masker te dragen. Onze medewerkers en vrijwilligers dragen wel een mondneusmasker.
Wij vragen bezoekers hun eigen mondneusmasker mee te nemen. Heeft u geen mondneusmasker bij u, dan krijgt u er bij de ingang één van ons.

Dagbestedingen/wijksteunpunten
Met ingang van 4 november 2021 dragen cliënten/gasten vanaf 12 jaar een mondneusmasker in onze dagbestedingslocaties en wijksteunpunten. Dit geldt uitsluitend bij binnenkomst en vertrek en bij activiteiten waarbij men in beweging is.
Onze medewerkers en vrijwilligers dragen een mondneusmasker.
Wij vragen bezoekers hun eigen mondneusmasker mee te nemen. Heeft u geen mondneusmasker bij u, dan krijgt u er bij de ingang één van ons.

Corona huisregels aangepast
De mondkapjesplicht betekent een aanpassing van onze corona huisregels.
Lees hier de corona huisregels per 4 november.