16 oktober 2020

Saxenburgh verstrekt een mondneusmasker

Per 2 oktober 2020 moet iedereen die onze locaties betreedt een mondneusmasker dragen, zoals eerder gemeld. Gelukkig houden veel mensen zich aan deze coronamaatregel. Wel constateren wij, dat niet altijd een juist beschermingsmiddel wordt gedragen. Daarom krijgt u voortaan een mondneusmasker van ons.

Met deze maatregel sluiten wij aan bij de richtlijnen van de overheid om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimten. 

Ziekenhuis/polikliniek
Met ingang van 2 oktober 2020 dragen patiënten en bezoekers/gasten vanaf 12 jaar een mondneusmasker in het ziekenhuis/polikliniek. Voor opgenomen patiënten geldt als uitzondering, dat zij op hun eigen kamer geen mondneusmasker hoeven te dragen. Bezoekers houden hier hun mondneusmasker wel op.
Onze medewerkers en vrijwilligers dragen een mondneusmasker.
U krijgt bij de ingang een mondneusmasker van ons.

Ouderenzorglocaties/Thuiszorg
Met ingang van 2 oktober 2020 dragen bezoekers/gasten vanaf 12 jaar een mondneusmasker in onze ouderenzorglocaties. Bewoners dragen uitsluitend een mondneusmasker buiten hun eigen afdeling. Zij hoeven geen masker te dragen op hun eigen afdeling. Thuiszorgcliënten hoeven geen masker te dragen. Onze medewerkers en vrijwilligers dragen wel een mondneusmasker.
U krijgt bij de ingang een mondneusmasker van ons.

Dagbestedingen/wijksteunpunten
Met ingang van 2 oktober 2020 dragen cliënten/gasten vanaf 12 jaar een mondneusmasker in onze dagbestedingslocaties en wijksteunpunten. Dit geldt uitsluitend bij binnenkomst en vertrek en bij activiteiten waarbij men in beweging is. Onze medewerkers en vrijwilligers dragen een mondneusmasker.  U krijgt bij de ingang een mondneusmasker van ons.

NB: Per 15 oktober zijn de wijksteunpunten tijdelijk gesloten voor externe bezoekers. Bekijk hier het bericht.