05 november 2020

Mondneusmaskerbeleid Saxenburgh per 06.11.2020

Iedereen die onze locaties betreedt moet een mondneusmasker dragen. Met deze maatregel sluiten wij aan bij de richtlijnen van de overheid om een mondneusmasker te dragen in publieke binnenruimtes. Er worden geen specifieke kwaliteitseisen gesteld aan mondneusmaskers voor patiënten/cliënten/bezoek zonder Covid-19 gerelateerde klachten.

Het dragen van een eigen mondneusmasker is daarom toegestaan. U kunt ook gebruik maken van een door ons verstrekt chirurgisch mondneusmasker. Bezoek aan patiënten/cliënten met Covid-19 gerelateerde klachten moeten een chirurgisch mondneusmasker dragen die voldoet aan de richtlijnen voor type IIR. U kunt gebruik maken van een door ons verstrekt mondneusmasker.

Let op: Positief gekweekte bezoekers of bezoekers die in thuisquarantaine zijn, zijn in het belang van onze patiënten/cliënten en medewerkers niet welkom.

De volgende regels zijn per 6 november 2020 van kracht binnen Saxenburgh: Ziekenhuis/polikliniek
Patiënten en bezoekers/gasten vanaf 12 jaar dragen verplicht een mondneusmasker in het ziekenhuis/polikliniek. Voor opgenomen patiënten geldt als uitzondering, dat u op uw eigen kamer geen mondneusmasker hoeft te dragen. Bezoekers houden hier hun mondneusmasker wel op.
Onze medewerkers en vrijwilligers dragen een mondneusmasker.

Ouderenzorglocaties/Thuiszorg
Bezoekers/gasten vanaf 12 jaar dragen een mondneusmasker in onze ouderenzorglocaties. Bewoners dragen uitsluitend een mondneusmasker buiten hun eigen afdeling. Bewoners hoeven geen masker te dragen op hun eigen afdeling.
Thuiszorgcliënten hoeven geen masker te dragen. Onze medewerkers en vrijwilligers dragen wel een mondneusmasker.

Dagbestedingen/wijksteunpunten
Cliënten/gasten vanaf 12 jaar dragen een mondneusmasker in onze dagbestedingslocaties en wijksteunpunten. Dit geldt uitsluitend bij binnenkomst en vertrek en bij activiteiten waarbij u in beweging bent. Wanneer u op de plek zit, mag het masker af.
Onze medewerkers en vrijwilligers dragen een mondneusmasker.
NB: Per 15 oktober zijn de wijksteunpunten tijdelijk gesloten voor externe bezoekers. Bekijk hier het bericht.