15 december 2020

Saxenburgh Polikliniek Ommen verhuist

In de week van 7 december ging de verhuizing van Saxenburgh Polikliniek in Ommen van start. De polikliniek was eerder gevestigd in Zorgcentrum Oldenhaghen. Vanaf maandag 14 december opende Saxenburgh haar deuren in het nieuwe Zorgkwartier in Ommen. In het kader van de opening werd op 14 december symbolisch de vlag gehesen en de eerste patiënt ontvangen door bestuurder Wouter van der Kam.

De vlag werd in de top gehesen door Cardioloog Marlon Olimulder en haar eerste patiënt uit Ommen, Jannie Visser. Jannie Visser: “Ik ben erg blij dat ik in Ommen terecht kan op de polikliniek! Dat is ideaal.”

Cardioloog Marlon Olimulder: “Mevrouw kan zelf niet autorijden en is afhankelijk van openbaar vervoer. Ze moet anders altijd een beroep doen op haar kinderen voor vervoer. Er houden verschillende specialismen poli in Ommen, er zijn hierdoor ook ruime mogelijkheden voor diagnostiek, zoals röntgen, echo, hartfilmpjes, longonderzoek, bloedprikken.”

Vanwege de verhuizing waren de poliklinieken van 7 tot en met 14 december gesloten. Voorzitter Raad van Bestuur Wouter van der Kam: “Wij zijn de gemeente Ommen heel dankbaar dat wij tijdelijk polikliniek konden houden in het gemeentehuis. Zo konden wij toch nog zorg dichtbij blijven bieden, toen wij genoodzaakt waren om de poli in Zorgcentrum Oldenhaghen tijdelijk te sluiten vanwege Corona. Het is belangrijk dat wij op deze nieuwe en ruime locatie de 1,5 afstand goed kunnen handhaven en de mensen in Ommen dichtbij, in hun eigen woonplaats kunnen zien.

“In het mooie, lichte Zorgkwartier zit Saxenburgh dichtbij de huisartsen. Niet alleen in dit gebouw, maar dichtbij alle huisartsen in Ommen. Door de aanwezigheid van onder ander fysiotherapie en de apotheek in het Zorgkwartier is het makkelijk en snel schakelen. Met elkaar kunnen wij een sterk Ommer zorgnetwerk creëren. Daar gaan wij voor.”

Andere praktijken
Al eerder in november verhuisden de huisartsenpraktijk van Andrea van Westreenen en Paul Habets, en fysiotherapeuten Bas Hulshof en Carla Mastenbroek (Fysio Totaal). Bekijk de website voor alle aangesloten zorgdisciplines uit de eerste lijn: www.hetzorgkwartier.nl

Het Zorgkwartier is gevestigd in het voormalig politiebureau aan de Chevalleraustraat 4, 7731 EE Ommen.

Samenwerken onder één dak
De samenwerkende praktijken in het Zorgkwartier willen de gezondheid in de regio verbeteren zodat inwoners langer leven en meer kwaliteit van leven ervaren. Dat doen zij door het traditionele onderscheid tussen huisartsen en medische specialisten te doorbreken en anders te gaan samenwerken onder één dak. Ieder vanuit eigen deskundigheid maar in verbinding met de andere disciplines. “Als zorgverleners vullen wij elkaar aan ten behoeve van goede zorg voor u. Wij zijn ervan overtuigd dat het ‘samen beter werkt”.