05 januari 2021

Saxenburgh introduceert afspraaksysteem bloedafname

Met ingang van 6 januari 2021 is het noodzakelijk om een afspraak in te plannen voor de bloedafname en de trombosedienst van alle priklocaties van Saxenburgh. Saxenburgh introduceert hiervoor een nieuw digitaal afspraaksysteem. De mogelijkheid tot vrije inloop voor de bloedafname vervalt hierdoor. De aanpassing in de werkwijze vloeit voort uit de toenemende drukte en de maatregelen in het kader van Covid-19 binnen de ziekenhuis- revalidatie- en ouderenzorg.

Website
Het is mogelijk om online via de website www.saxenburgh.nl/bloedafname een afspraak in te plannen. Een prik- of afgiftemoment kan tot 10 werkdagen vooruit worden gepland. Staat een geschikte datum en tijd er niet tussen, dan kan een andere prikpost van Saxenburgh/SHO gekozen worden.

Veel terugkerende patiënten/cliënten zullen in het bezit zijn van een bloedafnameformulier of geen mogelijkheden hebben om digitaal een afspraak te maken. Zij worden Indien mogelijk geholpen zonder afspraak. Maar ook dan zal het soms wegens drukte niet te vermijden zijn dat er eerst een afspraak gemaakt moet worden.

Op locatie
Om de geplande zorg toch door te kunnen laten gaan en de bezoekersstroom beter te regulieren is het van belang om met het volgende rekening te houden.

• het dragen van een mond-neusmasker is verplicht;
• kom op tijd, neem maximaal 5 minuten voor de afspraak plaats in de wachtruimte;
• houd minimaal 1,5 meter afstand van andere mensen in de wachtruimte;
• kom alleen. Is dit niet mogelijk dan vragen wij uw begeleider buiten te wachten;
• houd uw identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) bij de hand. Zonder ID kan een patiënt/cliënt helaas niet geholpen worden.

Ga voor meer informatie over het plannen van een afspraak of de nieuwe werkwijze naar www.saxenburgh.nl/bloedafname