04 juni 2021

Bezoekregels ouderenzorg versoepeld

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland hebben wij te maken met landelijke, regionale en Saxenburgh afspraken die erop gericht zijn de verspreiding van dit besmettelijke virus zoveel mogelijk te voorkomen. Vanaf juni is de bezoekregeling aangepast. Deze aanpassing geldt voor alle revalidatie- en herstelzorg en ouderenzorglocaties.

Tot en met 1 juni, vroegen wij u om uw bezoek vooraf te registreren via saxenburgh.boekeenbezoek.nl. Dit is vanaf juni 2021 niet meer noodzakelijk.

Verruiming bezoek (per 4 juni 2021)

  • Per dag zijn maximaal vier bezoekers toegestaan; (ook kinderen tot dertien jaar tellen mee als één bezoeker).
  • Per dag mag het bezoek anders zijn.
  • Bezoekers (als je niet uit één gezin komt) houden tijdens het bezoek nog wel de anderhalve meter afstand aan.
  • Bezoekers dragen binnen de locaties nog steeds de mondneusmasker.
  • Het bezoek vindt plaats in het appartement van de bewoner of u kunt een bezoek brengen aan het restaurant evenals het wijksteunpunt, deze is ook weer open voor een consumptie. Houdt u hierbij nog wel rekening met 1,5 meter afstand en er geldt per locatie een maximaal aantal bezoekers. Dit aantal is afhankelijk van de grootte van de locatie.
  • Als u een bewoner meeneemt voor een wandeling buiten of voor een bezoekje bij u thuis, dan verzoeken wij u alle coronamaatregelen van de overheid strikt in acht te nemen. 

Wij adviseren u, alvorens op bezoek te gaan, uw bezoek altijd af te stemmen met de eerste contactpersoon van de bewoner.

Huisdieren
Het meenemen van huisdieren is toegestaan in de buitenruimte of eigen woonruimte. Een hulphond mag mee met de bewoner, dus ook naar het restaurant.

Restaurant
Het restaurant en wijksteunpunt zijn weer open.

Bewoners gevaccineerd
Het RIVM geeft het dringende advies - ondanks vaccinatie - dat iedereen zich blijft houden aan de landelijke coronamaatregelen, zoals anderhalve meter afstand, goede handhygiëne en het dragen van een mondneusmasker. De reden hiervoor is dat volgens het RIVM nog steeds onduidelijk is of mensen na vaccinatie het virus nog kunnen overdragen. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Contactberoepen
Bij Saxenburgh hebben vanaf 3 maart de kapper, schoonheidsspecialist en pedicure hun activiteiten weer opgestart voor bewoners binnen onze locaties.
Voor een afspraak gelden de algemene hygiënemaatregelen. 

  • Zowel dienstverlener als bewoner dragen mondneusmasker

Heeft u vragen? Neemt u dan contact op met de desbetreffende locatie.