26 maart 2021

Saxenburgh Thuis - Het verhaal van wijkverpleegkundige/casemanager dementie Marije Mennink

Saxenburgh Thuis. Onder die naam biedt Saxenburgh thuiszorg aan in de regio. Saxenburgh Thuis staat met vaste wijkteams van verpleegkundigen en verzorgenden klaar voor professionele ondersteuning bij verpleging, verzorging, huishoudelijk hulp, nachtzorg, personenalarmering, casemanagement dementie en specialistische wondzorg in samenwerking met het ziekenhuis. Lees hier het verhaal van Marije Mennink, wijkverpleegkundige/casemanager dementie

"Mensen ondersteunen en begeleiden, steeds weer en meer een stukje zelfredzaamheid teruggeven. Dat is waarom ik dit werk doe. De zorg is mensenwerk en daarmee maatwerk. Het is ontzettend afwisselend. Elke situatie en elke cliënt is anders. Iedereen verdient de ondersteuning en hulp die nodig is. Daar is onze organisatie ook op ingericht. Als wijkverpleegkundige ben ik de eerste contactpersoon voor de cliënt en ook voor de familie en/of mantelzorger. Ik heb intensief contact met hen en ben veel met hen in gesprek. Dat is zoals we werken.  We beperken het ‘aantal gezichten’ dat met de cliënt werkt altijd, door te werken met een kleine groep vaste medewerkers. Bekende gezichten en vertrouwde handen voor onze cliënten. Dat is en voelt vertrouwd, laagdrempelig en persoonlijk. Voor ons als team betekent het dat de lijntjes kort zijn, we weten individueel en als team veel over onze cliënten. Dat maakt dat we daadkrachtig kunnen handelen.

Daarnaast onderscheiden we ons, doordat we korte lijnen hebben met verschillende disciplines en daarachter weer de specialistische en medische zorg van Saxenburgh. Zo creëren we met Saxenburgh Thuis de ideale omstandigheden. Laagdrempelig en gesteund door de omvangrijke kennis en vaardigheden die schuilgaan achter de brede organisatie van Saxenburgh. De mens staat centraal en krijgt dankzij onze organisatie altijd de liefdevolle zorg die nodig is. Het past ook bij mij als zorgprofessional. Ook persoonlijk ben ik altijd op zoek naar verbetering. Altijd vanuit de wens om het voor mijn cliënten beter te doen. Zo kijk ik naar hoe wij het als wijkverpleegkundigen slimmer kunnen doen en efficiënter kunnen werken, maar hou ik ook nauwlettend nieuwe technieken in de gaten als zorgdomotica. Denk aan applicaties die waakzaam zijn, of techniek die valpartijen kunnen voorkomen. Bij Saxenburgh Thuis ben je in goede en vertrouwde handen."

Wilt u meer weten over Saxenburgh Thuis? Bel naar: (0523) 27 74 99 of mail naar: wijkverpleegkundigen@sxb.nl