Word deze mailing niet goed weergegeven? Klik hier om in de browser te bekijken

Vanaf heden verspreidt de Saxenburgh Groep een digitale nieuwsbrief voor verwijzers. Op deze manier brengen wij u graag op de hoogte van actuele zaken en het laatste nieuws. De nieuwsbrief is bedoeld voor huisartsen, medisch specialisten en andere professionals in de eerste en tweede lijn. U kunt zich aan- of afmelden via onze website of door onderaan deze nieuwsbrief op hier afmelden te klikken.

Bekijk onze website
Melding doorgeven

BeterDichtbij App

BeterDichtbij App

Voor of na een ziekenhuisafspraak zitten patiënten vaak met vragen. Inwoners uit de regio kunnen op ieder moment een algemene vraag stellen aan het Röpcke-Zweers Ziekenhuis via de gratis app BeterDichtbij. Bijvoorbeeld over een afspraak, parkeren of bezoektijden. De vakgroep Cardiologie is gestart met de app en zet deze vooral in om dichterbij mensen te komen, uitslagen te delen en om makkelijker te kunnen communiceren met de patiënt.

BeterDichtbij houdt de huisartsen in de regio graag op de hoogte over het initiatief en onderzoekt de mogelijkheden om ook huisartsen deel te laten nemen. Meer informatie via: info@beterdichtbij.nl of 030 – 27 39 216.

Lees verder
ECG ondersteuning in Ommen

ECG ondersteuning in Ommen

Op onderstaande data is er ECG ondersteuning in Ommen.

  • woensdag 21 december ‘s morgens
  • woensdag 4 januari 2017 ‘s morgens
  • maandag 9 januari ‘s morgens
  • maandag 16 januari ‘s morgens
  • woensdag 18 januari ‘s morgens
  • maandag 23 januari ‘s morgens
  • woensdag 25 januari ‘s morgens
  • maandag 30 januari ‘s morgens

Op de niet genoemde data kunt u uw patiënten doorverwijzen naar de locatie Hardenberg.


Nieuwjaarsborrel 2017

Nieuwjaarsborrel 2017

De nieuwjaarsborrel voor medisch specialisten en huisartsen is op dinsdag 10 januari 2017. U heeft daarvoor een aparte uitnodiging per e-mail ontvangen.

Wond Expertisecentrum (WEC)

Vanaf 1 januari 2017 start in Coevorden het Wond Expertisecentrum (WEC). Door de samenwerking met de huisartsenzorg in Coevorden/Dalen en de wondpoli van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis te intensiveren is het mogelijk dat de wondzorg gecoördineerd wordt vanuit het WEC. Het WEC is 24 uur per dag bereikbaar en binnen 24 uur kan de benodigde zorg worden geboden. Het WEC wordt op locatie bemand door een wondverpleegkundige / physician assistant of verpleegkundig specialist in dienst van de Saxenburgh Groep en Icare. Ook zal er nauw worden samengewerkt met de praktijkondersteuners van de huisartsenpraktijken.

Lees verder

Röpcke-Zweers Ziekenhuis over op HIX

Röpcke-Zweers Ziekenhuis over op HIX

Op vrijdag 2 december 2016 heeft de Saxenburgh Groep het digitale informatiesysteem, inclusief elektronisch patiëntendossier (EPD), succesvol vervangen door de nieuwste versie: HiX. Sint Nicolaas en Piet kwamen naar het Röpcke-Zweers Ziekenhuis in Hardenberg om met een druk op de knop de officiële livegang van HiX te vieren!


Medisch Specialisten

Anesthesiologie
Per 1 november 2016 is de heer J. Timmerman, anesthesioloog, bij ons werkzaam en per 1 december 2016 is mevrouw T. (Tania) Olsthoorn-Cotruta, anesthesioloog, bij ons werkzaam. Zij zijn van maandag tot en met vrijdag te bereiken via de polikliniek anesthesiologie op (0523) 27 68 08.

Cardiologie
Per 1 december 2016 is de heer M.W. (Marnix) van Bemmel niet meer bij ons werkzaam. Mevrouw J.T. (José) Drost, cardioloog, is per 1 november 2016 bij ons werkzaam. Mevrouw Drost is aanwezig van maandag tot en met vrijdag. Zij is bereikbaar via de polikliniek cardiologie op (0523) 27 6340. Mevrouw M.A.G.M. (Marlon) Olimulder, cardioloog, is per 1 december 2016 bij ons werkzaam. Mevrouw Olimulder is aanwezig van maandag tot en met vrijdag. Zij is bereikbaar via de polikliniek cardiologie op (0523) 27 63 40.

Chirurgie
Vanaf 19 december 2016 is, de heer M.H. (Menno) Raber, chirurg, bij ons werkzaam. Hij is drie dagen per week aanwezig en is bereikbaar via de polikliniek chirurgie op (0523) 27 63 10.

Geriatrie
Mevrouw M. (Mieke) Dammer, geriater, is per 1 november 2016 bij ons werkzaam. Mevrouw Dammer is aanwezig op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Zij is bereikbaar via de polikliniek geriatrie op (0523) 27 63 50.

Neurologie
Van december 2016 tot maart 2017 zijn er 2 neurologen tijdelijk werkzaam in het ziekenhuis vanwege tijdelijk verlof van mevrouw Jurg, te weten de heer D.J. Hofstee en de heer J. Bonte. Zij zijn bereikbaar via de polikliniek neurologie op (0523) 27 63 50.

Bekijk de profielen van de medisch specialisten op onze website:

Lees verder