Word deze mailing niet goed weergegeven? Klik hier om in de browser te bekijken

Vanaf heden verspreidt de Saxenburgh Groep een digitale nieuwsbrief voor verwijzers. Op deze manier brengen wij u graag op de hoogte van actuele zaken en het laatste nieuws. De nieuwsbrief is bedoeld voor huisartsen, medisch specialisten en andere professionals in de eerste en tweede lijn. U kunt zich aan- of afmelden via onze website of door onderaan deze nieuwsbrief op hier afmelden te klikken.

Bekijk onze website
Melding doorgeven

Inloopsessie medisch centrum vechtdal

Inloopsessie medisch centrum vechtdal

De Saxenburgh Groep is als grote zorgverlener van de regio bezig met het ontwikkelen van een nieuw ziekenhuis: het medisch centrum vechtdal. In de afgelopen periode is er zowel intern als extern gewerkt aan het verder invullen van de nieuwbouwplannen. We nodigen u graag uit op donderdag 9 maart 2017 voor een inloopsessie van 19.00 - 20.30 uur in het gemeentehuis in Coevorden. Tijdens de sessie praten wij u bij over de laatste ontwikkelingen. Locatie: Raadzaal gemeentehuis ‘Hof van Coevorden’.

Lees verder

ECG ondersteuning Ommen

ECG ondersteuning Ommen

Op onderstaande data is er ECG ondersteuning in Ommen.

  • maandag 27 februari ‘s morgens
  • maandag 6 maart ‘s morgens
  • woensdag 8 maart ‘s morgens
  • maandag 13 maart, gehele dag
  • maandag 20 maart ‘s morgens
  • woensdag 22 maart ‘s morgens

 Klik op onderstaande link voor meer informatie en de overige data:

Lees verder
ZorgDomein zorgaanbod

ZorgDomein zorgaanbod

In oktober 2016 zijn we in het ziekenhuis gestart met een schouderpoli. Om de patiënt direct op de juiste plek in te kunnen plannen, willen wij u vriendelijk verzoeken om de vragen die gesteld worden bij de verwijzing via ZorgDomein in te vullen. Op deze manier kunnen we de patiënten sneller en gerichter inplannen voor een afspraak. Indien de gegevens niet duidelijk zijn, moeten de brieven eerst getrieerd worden door de PA. Daardoor duurt het inplannen langer en gaan de patiënten bellen dat ze geen afspraak hebben gekregen.

Alvast dank voor uw medewerking.
Team schouderpoli


Succesvolle start Prostaatcentrum Noord Nederland

Succesvolle start Prostaatcentrum Noord Nederland

Sinds de start in juli 2016 heeft het Prostaatcentrum Noord Nederland (PCNN), een samenwerkingsverband tussen het UMCG, het Ommelander Ziekenhuis Groningen, de Treant Zorggroep en de Saxenburgh Groep Hardenberg, het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) en de patiëntenvereniging Prostaat Kanker Stichting, al ruim 1300 mannen met prostaatkanker een zorgadvies op maat gegeven. Een goed advies dat leidt tot een passende behandeling die tegemoet komt aan de individuele wensen van de man en zijn partner.

Lees verder

Personele wijzigingen

Medisch Specialisten

Interne Geneeskunde
Per 20 januari 2017 is mevrouw E.H. (Eva) Jansen bij ons werkzaam als waarnemend internist. Zij is op vrijdag aanwezig en bereikbaar via de polikliniek interne geneeskunde op (0523) 27 63 30.

Plastische chirurgie
Per 1 februari 2017 is mevrouw A.J.F. (Astrid) van Ardenne, plastisch chirurg bij ons werkzaam. Zij is bereikbaar via de polikliniek chirurgie op (0523) 27 63 10.

Urologie
Per 16 januari 2017 is de heer R. (Rob) Wijn bij ons werkzaam als fellow uroloog. Hij is bereikbaar via de polikliniek Urologie op (0523) 27 63 25.


Huisartsen

Associatie huisartsenpraktijk Huttenga en Van der Hulst
De heer K.J. Huttenga, huisarts en praktijkhouder in Den Ham en mevrouw S. van der Hulst, huisarts, zijn per 1 januari 2017 geassocieerd tot ‘Huisartsenpraktijk Huttenga - van der Hulst’.  De praktijk blijft gevestigd op het adres Smitstraat 2, 7683 BE Den Ham, telefoon  0546 - 671 320.

Praktijkovername praktijk Schmeets
In verband met het overlijden van huisarts S.H.A. Schmeets te Vriezenveen, is de praktijk per 1 januari 2017 overgedragen aan het artsenechtpaar Schraven-van Vooren. De praktijk heet  “Huisartsenpraktijk Schraven” en blijft voorlopig gevestigd aan het Westeinde 547 in Vriezenveen.  Het email adres is gewijzigd in info@huisartsenpraktijkschraven.nl

Praktijkovername praktijk  Van Mourik
Per 1 januari 2017 is de heer R. van Mourik, huisarts en praktijkhouder, met pensioen en heeft zijn praktijk overgedragen aan mevrouw J.H.S Kreuwel-Lammerink. De praktijk blijft samen met de praktijk van mevrouw J.M. Koene-Kreuwel gevestigd en nauw samenwerkend onder 1 dak, de HOED: Huisartsen Oranjehoek, Oranjeplein 15, 7681 AZ Vroomshoop, Telefoon 0546-641 543.