Naar hoofdinhoud

Oncologisch Centrum

Welkom bij het Oncologisch Centrum

Kanker is een veelvoorkomende en ingrijpende ziekte. Wanneer u of een naaste wordt getroffen door kanker, wilt u graag de juiste behandeling, zorg en goede informatie en begeleiding. Dat bieden we bij het Oncologisch Centrum. Hier werken we met een team van artsen, specialistisch verpleegkundigen en oncologieverpleegkundigen aan de beste oncologische zorg.

Over het Oncologisch Centrum

Ons centrum heeft een klinische afdeling waar je kunt overnachten (opgenomen wordt) en een dagbehandeling, waar onder andere chemokuren worden toegediend. Uiteraard bieden we oncologische behandeling en zorg volgens de landelijke richtlijnen en werken we continu aan het toepassen van nieuwe ontwikkelingen en behandelvormen.

Wat wij doen

U kunt met alle vormen van kanker bij ons terecht. We werken met verschillende medisch specialisten, zoals de internist-oncoloog, de longarts, maar ook de chirurg of de uroloog. Daarnaast is er ook een verpleegkundig specialist palliatieve zorg werkzaam op het oncologisch centrum.

Voor sommige behandelingen verwijzen we u door naar een collega-ziekenhuis. Soms beschikken zij over specialistische kennis, waarmee ze u beter kunnen helpen. Daarom werken we nauw samen met een aantal partners, zoals de Radiotherapiegroep in Deventer. Voor sommige vormen van kanker kan de behandeling thuis gegeven worden. U krijgt dan bijvoorbeeld tabletten of een injectie thuis.

Altijd bereikbaar

Omdat kanker erg ingrijpend is in uw leven staan we altijd klaar voor vragen, advies of hulp. Ons centrum is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor u als patiënt.

Aandoeningen

Er zijn natuurlijk vele vormen van kanker. De patiënten met de volgende vormen van kanker behandelen we het meest:

  • Borstkanker (zowel operatie, chemotherapie als immunotherapie)
  • Darmkanker (zowel operatie, chemotherapie als immunotherapie)
  • Longkanker ( chemotherapie, immunotherapie) operatie wordt uitgevoerd in Isala
  • Hematologische kanker , zoals lymfeklierkanker

Behandelingen

Op de dagbehandeling dienen we verschillende kuren toe, zoals:

  • Chemotherapie
  • Immunotherapie
  • Targeted therapy.

Daarnaast dienen we enkele behandelingen thuis toe, zoals trastuzumab bij borstkanker.

Veelgestelde vragen

Wat is chemotherapie?

Chemotherapie is de behandeling van kanker met een of meer celdeling remmende geneesmiddelen. Die geneesmiddelen, die ook cytostatica genoemd worden, vernietigen de kankercellen of remmen de groei ervan af.

Wat is immunotherapie?

Bij een behandeling met immunotherapie bij kanker wordt het immuunsysteem van de patiënt gebruikt om de kankercellen aan te vallen. Het immuunsysteem wordt door de behandeling ondersteund of extra actief gemaakt.