De Thuishaven

Oud worden is fijn, maar niet altijd even gemakkelijk. Kennissen en vrienden vallen weg en door eventuele ouderdomskwalen kan het soms wat moeilijker worden om zelfstandig de deur uit te gaan voor een boodschap of een bezoekje. Bent u er nog niet aan toe om achter de geraniums te zitten? Dan is groepsbegeleiding De Thuishaven misschien een leuk alternatief voor u.

De groepsbegeleiding wordt gehouden in Slagharen. U krijgt hier te maken een activiteitenbegeleidster, een ziekenverzorgende en een aantal enthousiaste vrijwilligers. Eventueel kan ook het maatschappelijk werk van de Saxenburgh Groep betrokken worden bij de begeleiding.

Bij groepsbegeleiding ligt het accent op gezelligheid en actief blijven. Bij binnenkomst drinkt u eerst samen met de andere deelnemers, de groepsleiding en de vrijwilligers een kopje koffie of thee. Vervolgens kunt u deelnemen aan allerlei verschillende activiteiten zoals bijvoorbeeld spel, kaarten, handwerken, houtbewerken, koken, wandelen, muziek of geheugentraining. Bij de samenstelling van het programma wordt u zoveel mogelijk betrokken. Aan het einde van de ochtend kunt u gezamenlijk eten en vervolgens is er gelegenheid om even te rusten of iets voor uzelf te doen. Het middagprogramma is vergelijkbaar met het ochtendprogramma.

Voor meer informatie over groepsbegeleiding kunt u contact opnemen met Zorgcontact.

Zorgaanbod