Deeltijdzorg

Deeltijdzorg

Om verschillende redenen kan uw behoefte aan ondersteuning of zorg, tijdelijk of permanent toenemen. De Saxenburgh Groep biedt een aantal vormen van Deeltijdzorg aan die daarin kunnen voorzien. Bijvoorbeeld Dagbesteding, hier is het mogelijk om gedurende een langere periode enkele dagdelen per week hulp te krijgen bij de invulling van de dagactiviteiten.

Zorgdiensten

 • Dagbesteding

  Als u tijdelijk of permanent behoefte heeft aan meer structuur in uw dagritme of ondersteuning hierbij, kan Dagbesteding een oplossing bieden. Op verschillende locaties in de buurt helpt de Saxenburgh Groep haar cliënten voor een aantal dagdelen per week bij de invulling van hun dagactiviteiten. Dagbesteding helpt hen meer grip te krijgen op het leven als zij bijvoorbeeld wat vergeetachtig worden. De professionele begeleiders van de Saxenburgh Groep koken samen met alle deelnemers, en eten en drinken koffie. Er is ook ruimte in het programma om te knutselen, te lezen of even uit te rusten.

  Lees verder

  Dit zorgaanbod is beschikbaar via;

 • Herstel en revalidatie

  Nadat u in het ziekenhuis opgenomen bent geweest, heeft u soms extra tijd nodig om lichamelijk te herstellen. Als dat niet thuis lukt, dan kunnen cliënten bij Saxenburgh terecht in een van haar revalidatie-units. Zij verblijven hier gedurende een aantal weken voor herstel van bijvoorbeeld een heup- of knieoperatie of een herseninfarct. Het wooncomfort en thuisgevoel van de cliënten staan voorop. Daarnaast worden zij geholpen door een multidisciplinair team van bijvoorbeeld ergo- en fysiotherapeuten en logopedisten.

  Lees verder

  Dit zorgaanbod is beschikbaar via;

 • Observatie

  Wanneer u of uw familie het gevoel heeft dat het niet goed meer lukt om u thuis zelfstandig te redden omdat u bijvoorbeeld bedlegerig of ernstig vergeetachtig wordt, dan kan een tijdelijke opname op de Observatieafdeling van Saxenburgh een oplossing zijn. Gedurende een aantal weken maakt een team van deskundigen samen met de cliënt en zijn of haar familie een plan dat erop gericht is om zowel voor cliënt als familie een plezierige situatie en leefomgeving mogelijk te maken. Dit kan leiden tot terugkeer naar huis met Zorg Thuis, of verhuizing naar een van de Wonen-met-Zorgcentra van Saxenburgh.

  Lees verder

  Dit zorgaanbod is beschikbaar via;

  Bijzonder geschikt voor zorgbehoevenden met;

 • Vakantieverblijf

  Ouderen die thuis of in een Seniorenwoning wonen, maar afhankelijk zijn van mantelzorgers die zelf op vakantie willen gaan, kunnen tijdelijk bij een van de Wonen-met-Zorgcentra van Saxenburgh komen logeren. Gedurende enkele dagen tot maximaal vier weken verblijven zij hier, waarbij zij professioneel worden verzorgd en ondersteund. Daarnaast kunnen ouderen gebruik maken van de aangeboden Dagbesteding. Wat ook een soort vakantie is.

  Lees verder

  Dit zorgaanbod is beschikbaar via;