Dementie

Dementie is lastig te herkennen. Dementie is een hersenaandoening die iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk maakt van de zorg van anderen. Maar liefst 1 op de 5 mensen krijgt een vorm van dementie, waarvan de ziekte van Alzheimer de meest voorkomende is. De Saxenburgh Groep heeft diverse mogelijkheden om ondersteuning te bieden op de manier die het beste past bij de specifieke zorgbehoefte.

Dementie is lastig te herkennen

Een beetje vergeetachtig zijn we allemaal weleens. Maar wanneer dit door Niet Aangeboren Hersenletsel, Alzheimer of dementie ernstige vormen aanneemt, kunt u bij de Saxenburgh Groep terecht voor hulp. Het is niet altijd nodig dat u opgenomen wordt in een verpleeghuis, ook dagverzorging kan bijvoorbeeld een goede oplossing zijn. Voor meer algemene informatie over de verschillende vormen van dementie verwijzen wij u graag naar de website van Alzheimer Nederland

Veelgestelde vragen over Dementie

 • Wat is de oorzaak van dementie?

  De oorzaak van dementie is nog niet bekend.  Naarmate mensen ouder wordt de kans op dementie, of andere vormen van Alzheimer steeds groter. 1 op de 5 mensen krijgt hier op latere leeftijd hoogst waarschijnlijk mee te maken.

  Is uw vraag onvoldoende beantwoord of wilt u een andere vraag stellen?

  Stel een andere vraag
 • Welke zorg biedt de Saxenburgh Groep op dit gebied?

  Een beetje vergeetachtig zijn we allemaal weleens. Maar wanneer dit door Niet Aangeboren Hersenletsel, Alzheimer of dementie ernstige vormen aanneemt, kunt u bij de Saxenburgh Groep terecht voor hulp. Het is niet altijd nodig dat u opgenomen wordt in een verpleeghuis, ook dagverzorging kan bijvoorbeeld een goede oplossing zijn.

  Is uw vraag onvoldoende beantwoord of wilt u een andere vraag stellen?

  Stel een andere vraag
 • Is dementie te voorkomen of genezen?

  Nog altijd zijn er geen geneesmiddelen voor de verschillende vormen van dementie. Wel zijn er medicijnen die het ziekteproces kunnen vertragen. Over de hele wereld wordt onderzoek gedaan naar de oorzaken, mogelijke preventie en behandeling van dementie. In Nederland wordt veel onderzoek gedaan door de Alzheimer Centra.

  Is uw vraag onvoldoende beantwoord of wilt u een andere vraag stellen?

  Stel een andere vraag
Naar veelgestelde vragen
Bekijk alle zorglocaties