Naar hoofdinhoud

Cliënten- en patiëntenraad

Samen werken aan goede zorg

Samen werken aan goede zorg

Wat doet een Cliëntenraad?

Als u zorg nodig heeft, is het belangrijk dat deze van goede kwaliteit is en dat alles zo goed mogelijk geregeld is voor u als cliënt. Onze cliëntenraad helpt dit mogelijk te maken door kritisch te kijken naar onze organisatie, ons management en onze zorg en continu te adviseren hoe we kunnen verbeteren.

Op dit moment zijn wij op zoek naar nieuwe leden voor de cliëntenraad. Lees hier de volledige vacature.

Wettelijk orgaan

Een cliëntenraad is een onafhankelijk, zelfstandig en adviserend orgaan met een aantal wettelijk geregelde taken en bevoegdheden. Iedere zorgorganisatie is verplicht een cliëntenraad te hebben volgens de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018). Via de raad kunt u meepraten met het management over onderwerpen die cliënten aangaan.

In de cliëntenraden wordt niet alleen de dagelijkse gang van zaken binnen een bepaalde zorginstelling besproken, maar ook beleidszaken die alle locaties voor ouderenzorg van Saxenburgh betreffen. De gesprekspartners van de cliëntenraden zijn de bewoners, de wijkmanagers, de Raad van Bestuur en de Raad van Toezicht van Saxenburgh.

De ouderenzorg van Saxenburgh bestaat uit meerdere zorginstellingen voor ouderen. Deze bevinden zich in 3 zorggebieden. In ieder zorggebied, dus niet in elke zorginstelling afzonderlijk, is een lokale cliëntenraad actief. Zij zetten zich in voor de locaties in hun eigen gebied en werken daarnaast Saxenburgh-breed samen in verschillende taak- of werkgroepen.

Welke cliëntenraden heeft Saxenburgh?

  • Lokale cliëntenraad ouderenzorg Coevorden/Gramsbergen (LCOCG)
    Een raad voor de locaties Aleida Kramer, ’t Welgelegen, de dagbestedingen en de aanleunwoningen.
  • Lokale cliëntenraad ouderenzorg Hardenberg (LCOH)
    Een raad voor de locaties Clara Feyoena Heem, Oostloorn, Schoutenhof II, De Meander, De Overlaat, De Bekke, de dagbestedingen en de aanleunwoningen.
  • Lokale cliëntenraad ouderenzorg Ommen (LCOO)
    Een raad voor de locaties Oldenhaghen, Nijenhaghen, De Stekkenkamp, ’t Vlierhuis, de dagbesteding en de aanleunwoningen.

Jaarverslagen cliëntenraad

Bent u benieuwd naar de werkzaamheden van onze cliëntenraden in het afgelopen jaar? Download dan hieronder de jaarverslagen (PDF-formaat) van de raden. Om deze te bekijken heeft u Adobe Acrobat Reader nodig. Dit programma kunt u gratis downloaden van de site van Adobe.

Lokale cliëntenraad Coevorden/Gramsbergen

Jaarverslag 2021 LCOCG

Lokale cliëntenraad Ommen

Jaarverslag 2021 LCOO

Lokale cliëntenraad Hardenberg

Jaarverslag 2021 LCOH

Deelnemen of contact opnemen?

Bekijk hier onze vacatures voor de cliëntenraad ouderenzorg in Hardenberg.

Bent u geïnteresseerd, of heeft u een vraag? U kunt de cliëntenraad ook bereiken via Ambtelijk Secretaris Cliëntenraden Robert van Dissel, telefoonnummer 06 40141344 of e-mail: clientenraadOZ@sxb.nl.

Lees meer: Patiëntenraad