Stomazorg

Op de stomakliniek worden patiënten voorbereid op het leven met een stoma. Gespecialiseerde stoma verpleegkundigen begeleiden het proces.

Een stoma is een kunstmatige uitgang voor ontlasting of urine en wordt aangelegd als de ontlasting of urine het lichaam niet meer langs de natuurlijke weg kan verlaten. De reden dat u een stoma krijgt kan te maken hebben met een ontstekingsziekte, een gynaecologische operatie, kanker of een acute situatie. Dit kan een tijdelijke of blijvende situatie zijn. In beide gevallen is het een ingrijpende gebeurtenis.

Op de stomapolikliniek begeleiden verpleegkundigen u tijdens het proces van het krijgen van een stoma. Daarbij regelen ze ook goede nazorg en kunt u met al uw vragen over het stoma bij hen terecht.

De Stomavereniging heeft Saxenburgh een groen vinkje toegekend voor de goede stomazorg. Onze stomazorg voldoet aan alle criteria die zijn opgesteld in samenwerking met stomadragers, stomaverpleegkundigen, chirurgen en urologen.

 

De stomaverpleegkundigen zijn aanwezig van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 16.00 uur en te bereiken op: 0523 27 68 18 of op stomapoli@sxb.nl

Tussen 16.00 uur en 09.00 uur kunt u bellen met 0523 - 27 68 22 of mailen met  stomapoli@sxb.nl, ook kunt u de BeterDichtbij-app gebruiken voor niet-spoedeisende zaken.