Dagbehandeling Oncologie

Als de arts besluit u een infuusbehandeling voor te schrijven, zult u worden behandeld op de dagbehandeling oncologie. Na een voorlichtingsgesprek door de oncologieverpleegkundige, maakt u met haar een afspraak voor de eerste behandeling.

Bij de eerste chemotoediening mag u zich melden bij de gastheer/dame in de hal. Hij/ zij zal u naar de dagbehandeling brengen, welke zich bevindt op de tweede verdieping van het Röpcke Zweers Ziekenhuis.

U kunt ook rechtstreeks naar de dagbehandeling lopen, waar u zich kunt melden bij de afdelingsecretaresse. Bij vervolgkuren kunt u rechtstreeks naar de dagbehandeling komen. Vervolgens kunt u plaats nemen in de wachtruimte op de afdeling tot u wordt opgehaald door de oncologieverpleegkundige. Zij zal u precies vertellen hoe alles in zijn werk gaat, omtrent de chemokuur, waar u rekening mee moet houden en welke bijwerkingen u kunt verwachten. De oncologieverpleegkundige zal u tijdens het gehele behandeltraject gaan begeleiden daar waar nodig is. De oncologieverpleegkundige zal u het infuus toedienen en u de vervolgafspraken geven.

De Dagbehandeling Oncologie werkt met een vast team van oncologieverpleegkundigen en heeft een huiselijk ingerichte kamer, met daarin drie bedden en twee behandelstoelen. Daarnaast kunt u gebruik maken van radio, televisie met dvd-speler en draadloos internet. Tijdens uw behandeling mag u altijd een bezoeker meebrengen en gebruik maken van koffie, thee en water. Tussen de middag wordt er voor u kosteloos een lunch verzorgd door de roomservicemedewerker. Uw bezoeker kan terecht in het restaurant “Santé” of mag zelf een lunch meenemen. Vergeet bij een opname, niet uw thuismedicatie mee te nemen. De afdeling is geopend van 8.00 – 17 uur.