Verpleegafdeling Orthopedie

Tijdens uw opname omringen wij u met de best mogelijke zorg en behandelingen en proberen wij om uw verblijf zo prettig mogelijk te laten verlopen. Ons afdelingsteam bestaat uit verpleegkundigen, roomservice medewerkers en afdelingssecretaresses. Omdat wij het belangrijk vinden bij te dragen aan ontwikkeling en scholing, werken hier ook leerling-verpleegkundigen en stagiaires.

Het team werkt in wisselende diensten te weten:

Dagdienst      7.15  uur - 15.45 uur
Late dienst    15.15 uur - 23.15 uur
Nachtdienst   23.00 uur  -7.30  uur

Iedere ochtend vanaf 7.45 uur komt uw arts samen met de verantwoordelijk verpleegkundige even bij uw langs. In het weekend komt de dienstdoende arts alleen voor spoedvragen langs. De tijden van de visite kunnen in het weekend ook variëren.

Op de afdelingen wordt met veel disciplines gewerkt. U kunt dus onder andere te maken krijgen met fysiotherapie, diëtiek, logopedie, ergotherapie, geestelijk verzorger of laboranten.

De operatie   

Als u een operatie moet ondergaan, wordt u enkele uren voor de operatie of soms de middag ervoor opgenomen. Op de verpleegafdeling neemt een verpleegkundige samen met u en eventueel met uw contactpersoon, uw gegevens door. Tijdens dit gesprek kunt u zelf ook de nodige vragen stellen. Vervolgens krijgt u een kleine rondleiding over de afdeling en kunt u uw intrek nemen op uw kamer. Dit kan een zes, vier-, twee- of éénpersoonskamer zijn.

Eenmaal geïnstalleerd, meet de verpleegkundige uw bloeddruk en temperatuur en zet met een stift een kruis op het te opereren lichaamsdeel. Indien nodig, wordt er alvast een elastische kous aangemeten, welke u direct na de operatie aan krijgt. Bent u diabeet of onder behandeling bij de trombosedienst, dan wordt er ook nog bloed geprikt.

Als u de dag voor de operatie wordt opgenomen, kunt u in overleg met uw verpleegkundige, die dag invullen zoals u maar wilt. Zolang u maar binnen het ziekenhuis blijft. Wel is het wenselijk dat u op de afdeling bent wanneer de maaltijden worden geserveerd. Dit gebeurt rond 17.00 uur. Wij raden u ook aan om voor u gaat slapen nog een boterham te eten, want vanaf 24.00 uur moet u nuchter blijven voor de operatie.

Na afloop van de operatie, komt u na uw verblijf op de uitslaapkamer weer op de afdeling en mag u bellen met thuis of een verpleegkundige te vragen dit te doen. Ook mag het thuisfront ten allen tijde bellen met de afdeling via tel. 0523 - 27 68 22