Kinder- en jongeren (verpleeg) afdeling

Welkom op de Kinderafdeling van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis.

Op de huiselijk ingerichte kinderafdeling werkt een hecht team van zeer gemotiveerde en hoog opgeleide medewerkers, die de kwaliteit van zorg rondom uw kind bewaken en continueren. We bieden zorg aan kinderen van 0 tot en met 18 jaar van alle specialismen. Er zijn éénpersoonskamers, maar ook grotere zalen en een couveuse/babykamer. Nieuw in gericht is onze familiesuite. U vindt ons op de vierde verdieping van het Röpcke-Zweers Ziekenhuis.

U bent als ouder van harte welkom om te participeren in de zorg rondom uw kind en wij bieden u dan ook de mogelijkheid om bij uw kind op de kamer te  overnachten (Rooming inn: één ouder). De maaltijden zijn bij deze service inbegrepen, evenals koffie/thee.

Op de afdeling kom je verschillende medewerkers tegen: (kinder)artsen (in opleiding), kinderverpleegkundigen (in opleiding), roomservice-medewerkers en secretaresses. We werken daarnaast nauw samen met andere disiplines (bijvoorbeeld de fysiotherapeut). De afdeling wordt gecoördineerd door de teamcoach, met wie u altijd een afspraak kunt maken.

Te vroeg geboren baby’s worden verpleegd volgens de methode ontwikkelingsgerichte zorg, waarbij de nadruk ligt op een optimale ontwikkeling van de baby. Kenmerkend voor dit type zorg is dat overbodig geluid wordt vermeden, de couveuse wordt afgedekt om het licht te dempen en er aandacht is voor de ligging van uw pasgeborene. Zo ligt de baby bijvoorbeeld in een 'nestje' zodat het zich geborgen en gesteund voelt. Daarnaast is er veel aandacht voor u als ouders en wordt u zoveel mogelijk betrokken bij de zorg voor uw kind. Bekijk het filmpje: https://youtu.be/o65lqUVkj3E of het foto album Couveuse/Babykamer.

Een operatie kan best een spannende en ingrijpende gebeurtenis zijn. Ervaring heeft uitgewezen dat de kinderen die een goede voorlichting hebben gehad, de ingreep rustiger ondergaan en beter verwerken.

Op de pagina Fotoboek Voorbereiding Operatie staan drie foto-albums van kinderen die een operatie ondergaan. Elke foto geeft informatie over de stappen in de procedure en geven een algemeen beeld. In sommige situaties kan het iets anders verlopen. De foto's en informatie zijn aangepast aan de leeftijd. Aanvullende informatie is te vinden in de folder Anesthesie en opname bij kinderen.