Afdeling Fysiotherapie

De afdeling fysiotherapie maakt, samen met de afdelingen ergotherapie, logopedie en medisch maatschappelijk werk, deel uit van de afdeling revalidatie binnen het Röpcke-Zweers Ziekenhuis.

De fysiotherapeut geeft oefentherapie, voorlichting en begeleiding. Ook kan er soms gebruik worden gemaakt van massage, warmtetechnieken en fysiotechniek (het gebruik van apparatuur). Ieder mens is anders. Daarom leveren wij maatwerk. Uw behandeling zal worden toegespitst op uw persoonlijke situatie en mogelijkheden. Hierbij wordt rekening gehouden met de aanvraag van de behandelend arts. Tijdens de behandeling ligt de nadruk op uw eigen verantwoordelijkheid en actieve deelname aan de therapie wordt gestimuleerd. Bij het beëindigen van de behandeling krijgt u van de fysiotherapeut adviezen mee voor het eventuele vervolgtraject.

Bij een opname in het ziekenhuis kan fysiotherapie onderdeel zijn van uw behandeling. Uw behandelend arts vraagt fysiotherapie voor u aan. Het doel van de behandeling is u zo goed en zo snel mogelijk zelfstandig te laten functioneren, zodat u naar huis kunt.