Polikliniek Longgeneeskunde

Op de polikliniek worden longklachten geanalyseerd met behulp van longfunctietesten en röntgenonderzoeken. Bij ernstige aandoeningen, bijvoorbeeld verdenking op longkanker, kunnen patiënten op korte termijn (binnen één week) gezien worden. Indien nodig krijgt u uitleg en begeleiding van ons team. Hierbij kunt u denken aan hulp bij de inname van inhalatiemedicijnen, hulp bij stoppen met roken en uitleg over uw longaandoening.

De verpleegkundig specialisten zijn vooral gericht op patiënten met slaapapneu die voor behandeling een CPAP-apparaat nodig hebben. Zij geven persoonlijke begeleiding bij het aanmeten van een masker en instellen van CPAP-apparaten. Slaapapneu patiënten worden door de verpleegkundig specialist gecontroleerd en zijn telefonisch bereikbaar voor overleg.

Poliklinische revalidatie onder begeleiding van een fysiotherapeut worden aangeboden aan patiënten met longaandoeningen waarbij conditieverbetering geïndiceerd is. Verder is er een speciaal Oncofit programma, waaraan sommige longkanker patiënten mee kunnen doen.

Voor een afspraak op het poliklinische spreekuur is een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist noodzakelijk. U krijgt van de poli-assistente telefonisch of schriftelijk een afspraak. Er zijn verschillende manieren om een afspraak te maken op de polikliniek. Klik hier voor meer informatie betreffende het maken van een afspraak.

De longartsen en verpleegkundig specialisten houden spreekuur zowel in het Saxenburgh Medisch Centrum als op diverse buitenlocaties.

Klik hier voor de wachttijden.