E.M.D.L. Bell

Plastisch Chirurg

"Na de opleiding geneeskunde aan de KU leuven en Vrije Universiteit Amsterdam, heb ik de opleiding tot plastisch chirurg gevolgd in de Isala Klinieken Zwolle en een extra curriculaire stage kinderplastische chirurgie in het AMC gedaan. De opleiding heb ik afgerond met een Europees plastisch chirurgisch examen (EBOPRAS)."

Sinds 2014 ben ik werkzaam als plastisch chirurg met aandachtsgebieden hand- en polschirurgie en  mammareconstructies naast de algemene plastische chirurgie en dermato-oncologie. In 2015 heb ik het het Europees handchirurgisch diploma behaald (FESSH/ EBHS) wat mij eveneens gecertificeerd hand- en polschirurg maakt.

Plastische Chirurgie

Plastische, reconstructieve en Handchirurgie is het specialisme dat bij uitstek zich bezig houdt met het herstel van vorm en functie. Dit herstel is nodig omdat de vorm of de functie van een lichaamsdeel verstoord is door ofwel een aangeboren afwijking zoals de schisis of aangeboren handafwijkingen ofwel door een ‘verworven’ (dus niet aangeboren) afwijking zoals een ongeval, een infectie of een operatie. Een voorbeeld van het laatste is de reconstructie van een borst die in verband met borstkanker is geamputeerd.

Aanvullende informatie

Websites:

https://www.nvpc.nl/

https://www.handchirurgie.nl/