R. Blankenburgh

Internist-oncoloog

“U heeft het recht om te weten waar u aan toe bent”

Ik ben Ruud Blankenburgh. Ik werk als internist en internist-oncoloog bij Saxenburgh. Mensen komen bij mij met klachten zoals hoge bloeddruk, suikerziekte, schildklierklachten, vermoeidheid of buikklachten. Ik onderzoek wat er aan de hand is zodat u weet waar u aan toe bent. Daarnaast behandel ik mensen die kanker hebben of kanker hebben gehad. Als u bijvoorbeeld bent geopereerd aan borstkanker, kan het team besluiten aanvullend een behandeling te geven omdat het risico bestaat op uitzaaiing. Ik kan dan bespreken of het nuttig is om voor chemotherapie te kiezen of een andere behandeling. Dat is een heel traject. Daar leid ik u doorheen samen met verpleegkundig specialisten. En samen met u maken we een gezamenlijke keuze in behandeling. Natuurlijk speelt angst daarin een rol, het is een confrontatie met leven en dood. Daar praten we ook over met u, dat soort emoties horen er bij. De verpleegkundig specialiste ziet erop toe dat medicatie op tijd aanwezig is en het tempo in het behandeltraject blijft doordat ze ook, indien nodig, bij andere afdelingen afspraken voor u kan inplannen. In de avond/nachtdienst kunt u mij ook op de Intensive care tegenkomen.

In de tijd die overblijft, zet ik me samen met collega’s in voor vooruitgang van kennis en behandeling in de oncologie. We spreken op symposia, nemen deel aan besprekingen bij de beroepsvereniging.

Medisch Specialist sinds

2001

Bij Saxenburgh sinds

2001

Opleiding

Erasmus Universiteit Rotterdam, opleiding tot arts
Reinier de Graaf Gasthuis Delft en Erasmus Medisch Centrum (voorheen Dijkzigt Ziekenhuis), opleiding tot algemeen internist
UMCG Groningen, registratie tot medisch oncoloog
Registratie voor het uitvoeren van gastroscopie (maagonderzoek) en coloscopie (dikke darm onderzoek)

Nevenfuncties

Voorzitter Vereniging Medische Staf

Lid programmacommissie Oncologiedagen

Lid NIV advies commissie gastro-enterologie

Gepubliceerde artikelen

Artikel Darmkanker en de invloed van vertrouwen

Artikel Goed leven met uitgezaaide borstkanker