Over ons

Binnen Saxenburgh staat de mens in zijn omgeving centraal. Daarbij ligt het accent op gezondheid, wonen, welzijn en het verlenen van de best mogelijke medische-, ouderen en revalidatiezorg.

Onze visie: ’Een goed leven’ .

Een goed leven, dat is wat we allemaal graag willen. Een leven waarin we van betekenis kunnen zijn, waarin we plezier hebben en ons goed voelen. Waarin we veerkracht ervaren om de uitdagingen van het leven aan te gaan. Een leven waarin we omzien naar elkaar.

Samen
Een goed leven, daar zorgen we samen voor. Door elkaar te zien, te horen en te kennen. Of we nu arts of patiënt zijn, bewoner of verzorgende, familielid of vrijwilliger, medewerker of bestuurder: voor een goed leven hebben we elkaar nodig.

Liefdevolle zorg
Een goed leven, dat is aandacht hebben voor gezondheid en vitaliteit. Dat doen we met medisch vakmanschap en met liefdevolle zorg en ondersteuning. Daarbij werken we nauw samen met gemeenten, inwoners, huisartsen, opleidingscentra, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Samen zorgen we voor een vitale regio.

Dichtbij
Een goed leven, daar helpen wij graag bij. Dat doen wij door in de wijken aanwezig te zijn en zorg bij mensen thuis te brengen. Door complete medische en revalidatiezorg dicht in de buurt te bieden. En door een veilige en beschutte woonomgeving te creëren voor ouderen die zorg nodig hebben.

Bouwen
Een goed leven, dat is een plek waar we ons thuis voelen. Een fijn huis om te wonen of te werken. Een gastvrij medisch centrum waar we samen de gezondheid verbeteren. Omdat we weten hoe belangrijk huisvesting is, bouwen wij de komende jaren een nieuw ziekenhuis, een regionaal gezondheidscentrum en veilige, warme huizen voor ouderen.

Werkplezier
Een goed leven, dat heeft ook te maken met zinvol werk. Wij willen van waarde zijn, ons ontwikkelen en werkplezier ervaren. Wij geloven dat dit kan door respect te hebben voor iedereen die een beroep op ons doet. Door te denken en te handelen vanuit het perspectief van de ander.

In de regio
Een goed leven voor iedereen die woont in de regio Coevorden, Hardenberg, Ommen en Twenterand. Dat is waar wij als Saxenburgh Groep voor staan. Daarom zorgen wij er voor dat iedereen bij ons terecht kan voor alle vormen van medische zorg en liefdevolle ondersteuning.