Naar hoofdinhoud

Saxenburgh Thuis

De juiste zorg aan huis

Wilt u graag thuis blijven wonen, maar kunt u niet meer alles zelf? Of wordt de zorg voor uw naaste teveel? Saxenburgh Thuis staat met vaste wijkteams van verpleegkundigen en verzorgenden dag en nacht voor u klaar.

Met de hulp van Saxenburgh Thuis ontvangt u alle zorg die u nodig heeft in uw eigen woning. U kunt denken aan huishoudelijke hulp, verzorging en verpleging, waaronder de casemanager dementie, maar ook aan personenalarmering of specialistische wondzorg in samenwerking met het ziekenhuis of huisarts.

Saxenburgh Thuis leveren we in de gemeenten Hardenberg, Ommen en Gramsbergen.

Zorg met kwaliteit

Het leveren van goede zorg is belangrijk voor Saxenburgh. We laten onze zorg met regelmatig (verplicht) 'keuren' door verschillende instanties. Het Kwaliteitskader wijkverpleging beschrijft wat goede verzorging en verpleging van mensen thuis is en hoe zorgaanbieders goed kunnen samenwerken. Er is ook aandacht voor preventie en zelfredzaamheid. Lees meer over de kwaliteitskader op de website patiëntenfederatie.

Wijkverpleging & verzorging

Onze wijkverpleegkundige gaat met uw in gesprek welke zorg en ondersteuning wenselijk is bij ziekte, aandoening of leeftijd. U kunt hierbij denken aan ondersteuning bij wassen en kleden, medicatie, injecties, wondzorg, stomazorg, enz. De zorg wordt samen met u afgestemd op uw persoonlijke situatie. De wijkverpleegkundige kijkt met u mee, overlegt met u of met de huisarts en schakelt indien wenselijk en in overleg andere disciplines in. Zij helpt u met de aanvragen en indicaties die hiervoor nodig zijn. Wijkverpleging wordt vergoedt vanuit de Zorgverzekeringswet (Zvw) U betaalt hiervoor geen eigen bijdrage.

Preventie
De wijkverpleegkundige mag 4 maal per jaar een huisbezoek afleggen om te kijken naar uw situatie en mogelijkheden.


Hulp bij huishouding

Saxenburgh Thuis helpt u bij uw huishouden als u dat zelf (tijdelijk) niet kunt. U kunt deze hulp ontvangen als u een verwijsbrief voor de algemene - of maatwerkvoorziening (Wmo) heeft ontvangen. Onze huishoudelijke medewerkers ondersteunen bij wat u nodig heeft. Dat kan variëren van hulp bij de was, ramen zemen of stofzuigen tot aan het schoonmaken van uw sanitaire ruimten.

Personenalarmering

Wanneer u door ziekte afhankelijk of slecht ter been bent, dan is het een veilig gevoel om vanuit huis snel professionele hulp in te kunnen schakelen. Saxenburgh Thuis biedt personenalarmering aan en kan 24 uur per dag de opvolging doen. Informeer wel eerst bij uw zorgverzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Wondzorg

In samenwerking met het ziekenhuis biedt Saxenburgh Thuis complexe wondzorg. Na verwijzing door de huisarts ziet u de specialistisch wondverpleegkundige samen met de chirurg op de wondpoli. Als het nodig is wordt er een behandelplan opgesteld en pakt het wijkteam de behandeling in de thuissituatie op. Ook voor minder complexe wonden kunt u bij ons terecht. In samenwerking met de huisarts en het wijkteam wordt er dan een behandelplan gestart.

Preventie

Heeft u een hulpmiddel nodig? Bij Saxenburgh Thuis kunt u ook terecht voor advies betreft de aanschaf of begeleiding bij het aanleren hoe het hulpmiddel te gebruiken.

Meer weten over thuiszorg?

Wilt u zorg van Saxenburgh Thuis of heeft u eerst nog vragen? Dan kunt u bellen met 0523-27 74 99. U krijgt tussen 08.00- 16.30 uur een wijkverpleegkundige aan de lijn. U kunt ons ook mailen op wijkverpleegkundigen@sxb.nl.

Lees meer: Casemanagement dementie