Naar hoofdinhoud

MijnSaxenburgh

Welkom bij MijnSaxenburgh

Als patiënt van Saxenburgh heeft u toegang tot MijnSaxenburgh, uw persoonlijke digitale portaal. U kunt er uw persoonlijke gegevens mee bekijken en wijzigen, vragenlijsten invullen, zelf (bij een aantal specialismen) een vervolgafspraak plannen en uitslagen van onderzoeken inzien.

Inloggen met DigiD

Voor MijnSaxenburgh heeft u DigiD nodig. DigiD staat voor 'digitale identiteit' en is bedoeld om op internet uw identiteit vast te stellen. Door middel van DigiD krijgt u toegang tot uw dossier.

Hoe kan ik er gebruik van maken?

Voor het gebruik van MijnSaxenburgh heeft u het volgende nodig: een computer, laptop of tablet met internet, uw persoonlijke DigiD met sms-functie en uw mobiele telefoon om de sms-code te ontvangen.

Inloggen met DigiD

Toestemming delen van medische gegevens

Uw behandelend arts en andere zorgverleners houden nauwkeurig uw behandeling bij in uw (digitale) dossier. Ziekte, een blessure of een ongeval; het komt soms onverwacht. Daardoor kunt u terecht komen bij een ander ziekenhuis of arts. Het is belangrijk dat deze zorgverleners beschikken over uw actuele medische gegevens die bij Saxenburgh bekend zijn. Zo krijgen zij snel een goed beeld van uw gezondheidssituatie.

Medische gegevens worden steeds vaker digitaal (elektronisch) uitgewisseld. Ook Saxenburgh is aangesloten op een systeem om gegevens digitaal uit te kunnen wisselen met zorgverleners in andere ziekenhuizen. Het digitaal uitwisselen van gegevens uit het medisch dossier met zorgverleners in een ander ziekenhuis gebeurt altijd via goed beveiligde netwerken.

Video

Digitaal je eigen medische gegevens inzien van verschillende zorgverleners. Logisch toch? In een PGO (Persoonlijke GezondheidsOmgeving) kan dat! Bekijk het filmpje voor meer informatie.

Rechten en plichten

Als patiënt van het Saxenburgh Medisch Centrum heeft u een aantal rechten en plichten. Deze rechten en plichten zijn wettelijk geregeld, in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO). Hieronder vindt u informatie over een aantal van deze rechten en plichten.

Lees meer over uw rechten en plichten

Medisch dossier opvragen of iemand machtigen

Via onderstaande formulieren kunt u uw medische dossier opvragen of een machtiging indienen/intrekken zodat iemand anders uw dossier kan inzien. Deze kunt u uitprinten en invullen. Saxenburgh heeft een handtekening van u nodig op dit formulier en een identiteitsbewijs.

Kijk voor het veilig versturen van uw identiteitsbewijs op deze link van de Rijksoverheid.

Veelgestelde vragen

Wat is MijnSaxenburgh?

MijnSaxenburgh is het digitale patiëntenportaal van Saxenburgh.

Waarom MijnSaxenburgh?

Online inzage van gezondheidsgegevens heeft veel te bieden voor patiënten, zorgverleners en de interactie tussen beiden. Door online inzage kunnen patiënten zich beter op het consult voorbereiden en voelen zij zich meer betrokken bij hun gezondheid en zorg.