Naar hoofdinhoud

Revalidatiezorg

Revalideren

Na een operatie, een ongeluk of hersenbloeding heeft u soms meer tijd nodig om te herstellen. We noemen dit revalideren. Saxenburgh is gespecialiseerd in de behandeling van sportmensen, jonge mensen en ook de ouder wordende mens. De behandeling is gericht op het zo goed mogelijk herstellen en kijken wat nog wel kan.

Revalideren bij Saxenburgh

Als herstellen niet kan vanuit huis, kunt u naar een revalidatiecentrum. Het doel is dat u na de behandeling weer teruggaat naar uw eigen huis. Als dit niet meer kan, dan wordt samen met u naar een nieuwe passende woonvorm gezocht.

Voorbereiding op verblijf in ons revalidatiecentrum
We hebben een revalidatiecentrum in Hardenberg en Coevorden. Benieuwd wat u kan verwachten als u in een revalidatiecentrum gaat herstellen? Bekijk dan onderstaand filmpje.

Revalideren vanuit huis

U wilt na een behandeling, operatie of bij ziekte zo snel mogelijk weer het dagelijkse leven oppakken. De afdeling Revalidatie helpt u hierbij. Bijvoorbeeld door u te helpen herstellen van klachten of u te leren omgaan met beperkingen. Op de pagina van de afdeling Revalidatie vindt u meer informatie.

Afdeling Revalidatie

Kosten en vergoeding

Revalidatie wordt betaald door uw zorgverzekeraar. Dit zit in het basispakket. Houdt u wel rekening met uw eigen risico. Voor meer informatie over kosten en vergoedingen kunt u de polis van uw zorgverzekeraar bekijken.

  • Vergoeding behandeling bij verblijf Geriatrische Revalidatiezorg
    De kosten voor behandeling komen uit de zorgverzekeringswet en worden gefinancierd vanuit de basisverzekering.
  • Vergoeding behandeling zonder verblijf en zonder indicatie Ambulante GRZ, Poliklinische dagbehandeling
    De vergoeding wordt vanuit de zorgverzekeringswet geregeld. De vergoeding voor de behandeling hangt dan af van uw polis bij uw zorgverzekeraar.

Bekijk uw eigen polis voor informatie over vergoedingen of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Contact en locaties

Saxenburgh heeft twee revalidatiecentra; Saxenburgh Revalidatiecentrum in Hardenberg en Aleida Kramer in Coevorden. Samen met de cliëntadviseur van Zorgcontact wordt gekeken waar plek is en waar u het beste kunt revalideren.

Veelgestelde vragen

Wat is geriatrische revalidatie?

Geriatrische Revalidatiezorg (GRZ) is een vorm van revalidatie voor de ouder wordende mens. Om hiervoor in aanmerking te komen moet uw situatie voldoen aan twee voorwaarden:

  1. Er zijn één of meer aandoeningen die na ziekenhuisopname (blijvende) beperkingen opleveren.
  2. Voor het verminderen of herstel van deze beperkingen is de zorg van meerdere behandelaren nodig.
Wat is eerstelijnsverblijf (ELV)?

Naast Geriatrische Revalidatie bieden wij ook zorg op basis van eerstelijnsverblijf (ELV). Het gaat hierbij om een kortdurend verblijf, met als doel om terug te gaan naar huis. Het verschil tussen Geriatrische Revalidatie en eerstelijnsverblijf zit vooral in de complexiteit van het gezondheidsprobleem en of u de therapieën die nodig zijn, kunt volgen.

Als u tijdelijk niet meer verantwoord thuis kunt zijn, door bijvoorbeeld plotselinge ziekte of achteruitgang, maar opname in het ziekenhuis of een verpleeghuis is niet aan de orde. Dan kunt u voor zorg en herstel bij ons terecht. U kunt ook bij ons terecht voor zorg in de laatste levensfase, wanneer de zorg die thuis wordt gegeven niet meer genoeg is.