Naar hoofdinhoud

Ziekenhuiszorg

Visie op ziekenhuiszorg

Bij Saxenburgh nemen we tijd voor u en uw gezondheid. Door een goede samenwerking tussen onze zorgprofessionals bieden we de zorg die het beste bij u past. Dit doen we onder andere door een nauwe relatie te onderhouden met verschillende zorgaanbieders, zoals huisartsen, verloskundigen en andere ziekenhuizen. Voor veel basiszorg en specialistische zorg kunt u uiteraard gewoon bij ons terecht. Oncologische zorg, zorg voor kinderen, verloskundige zorg en acute zorg: voor deze en andere zorg hoeft u niet ver van huis.

Omdat de zorg snel veranderd, veranderen we mee. Digitalisering speelt hierbij een grote rol. Zo kunt u bijvoorbeeld digitaal in contact blijven met uw zorgverlener via de BeterDichtbij app. Een korte vraag is hiermee snel beantwoord, zonder dat een bezoek aan het ziekenhuis nodig is. Eenvoudig inzicht in uw medisch dossier, uitslagen van onderzoeken en het wijzigen van afspraken is ook digitaal mogelijk via MijnSaxenburgh.

Acute zorg

Spoed

U kunt bij de Huisartsenpost terecht voor huisartsenzorg buiten de kantoortijden van uw eigen huisarts. In de weekend en avonduren is de Huisartsenpost bereikbaar voor spoedeisende zaken die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) is 7 dagen per week, 24 uur per dag open voor volwassenen en kinderen die op de één of andere manier spoedzorg nodig hebben.

Ook voor acute verloskundige zorg kunt u bij ons terecht. Het Saxenburgh Medisch Centrum beschikt over een modern Vrouw Kind Centrum waar alles in huis is voor een goede bevalling en de eerste zorg voor kraamvrouw en baby. Lees hier meer over het Vrouw Kind Centrum.

Onze locaties

Voor ziekenhuiszorg kunt u op meerdere locaties terecht, zodat u nooit ver hoeft te reizen voor een bezoek aan de medisch specialist. In Ommen, Coevorden en Westerhaar houden verschillende vakgroepen regelmatig spreekuur. Bloedprikken, een röntgenfoto of een ECG laten maken of een kleine ingreep kan dus altijd dicht bij huis. Bekijk onze locaties om te kijken waar u terecht kunt voor ziekenhuiszorg.

Vitale regio

Goede zorg begint bij een goed leven. Daarom vinden we aandacht voor een gezonde leefstijl en vitaliteit belangrijk. Dit doen we door samen te werken in verschillende netwerkorganisaties zoals Vitaal Vechtdal en Gezond Coevorden, maar ook door het onderhouden van nauwe relaties met huisartsen, thuiszorgorganisaties en andere verwijzers in de regio.

Afdelingen

Wilt u weten voor welke ziekenhuiszorg u bij ons terecht kunt? Bekijk hier het overzicht met alle afdelingen.

Alle afdelingen