Naar hoofdinhoud

Publiekscollege

Saxenburgh Publiekscollege

Het Saxenburgh Publiekscollege is een laagdrempelige, interactieve informatiebijeenkomst over een medisch onderwerp. Artsen en andere zorgverleners vertellen over verschillende ziektebeelden, behandelmethoden, preventie en nieuwe ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Dat doen ze op een manier die voor iedereen is te volgen en gaat over onderwerpen die een grote groep mensen zal aanspreken. In de pauze kunt u een mini-informatiemarkt bezoeken. Kortom, een informatief avondje uit. U bent van harte welkom!

Publiekscollege 5 april 2023 - 'Wat beweegt de orthopedie'

Je schouder en je knie. Wat deze twee gewrichten met elkaar te maken hebben? Ze zijn allebei aandachtsgebied van een orthopedisch chirurg én lichaamsdelen die besproken worden tijdens het publiekscollege. Want wat is slijtage eigenlijk? En hoe herken, maar vooral voorkom je klachten en blijf je vitaal? Onze orthopedisch chirurgen vertellen hier meer over, stellen jou vragen en je mag zelf in actie komen!

Publiekscollege 5 april vakgroep

Hilbrand van de Belt: “Wij proberen alle mankementen aan het steun- en bewegingsapparaat in orde te krijgen, van oud tot jong. Denk hierbij aan slijtage aan gewrichten, sportletsels, pees- en slijmbeursontsteking, osteoperose (botontkalking) of botbreuken die via de Spoedeisende Hulp binnenkomen. Blijven bewegen, dat is echt de boodschap, juist als er sprake is van slijtage. Bewegen vermindert de pijn. Gezond leven is belangrijk. Tijdens het publiekscollege gaan wij hier verder op in.”

Waar en wanneer

Het publiekscollege van woensdag 5 april is in het LOC+ Hardenberg, Parkweg 1a7 in Hardenberg.

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

De inloop is vanaf 19.15 uur

Er worden drie publiekscolleges georganiseerd in 2023.

5 april 2023: 'Wat beweegt de orthopedie'
14 juni 2023 : thema volgt
11 oktober 2023: thema volgt

Aanmeldformulier 5 april 2023

U kunt zich aanmelden voor het publiekscollege via het aanmeldformulier. U ontvangt vervolgens een bevestiging per mail.

Is het publiekscollege volgeboekt? Dan is aanmelden helaas niet meer mogelijk.

De toegang tot het publiekscollege is gratis, net als het parkeren in de parkeergarage onder het LOC+ Hardenberg. De zaal is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.