Naar hoofdinhoud

Werken bij

Werken als vrijwilliger

Ze zijn onmisbaar voor Saxenburgh: onze vrijwilligers! Ruim 700 gemotiveerde mensen zetten zich met een warm hart in als vrijwilliger. Onze vrijwilligers werken achter de schermen of juist met bewoners, cliënten en patiënten. Ze zorgen ervoor dat de samenleving 'in huis wordt gehaald' en de bewoners zich betrokken voelen en onderdeel blijven van onze maatschappij.

Als Saxenburgh vinden we het belangrijk dat onze vrijwilligers kunnen doen waar ze goed in zijn. We zetten u dus graag in op wat u graag doet. Uiteindelijk zoeken we een match of dat ook is wat en onze bewoners, cliënten en patiënten nodig hebben.

Wat doet een vrijwilliger?

Het geven van net dat beetje extra zorg, persoonlijke aandacht en een luisterend oor bieden, maakt het verschil voor onze bewoners, cliënten en patiënten. Dat kan zelfs al met 1 uur per week! Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een kopje koffie drinken en krantje lezen met een bewoner die weinig bezoek krijgt.
  • Een ritje op onze duo-fiets om even buiten de vier muren van hun appartement/kamer te genieten van de zon.
  • Maar ook achter de schermen.....
  • Gastvrij welkom geheten worden.
  • Winkeltje.
  • Vechtgenotenhuis vrijwilliger in het ziekenhuis (vrijwilliger op de afdeling Oncologie voor mensen die geraakt zijn door kanker).

Goed om te weten

Wij gaan uit van het principe: vrijwilligerswerk is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. En heeft u professionele ondersteuning nodig om uw vrijwilligerswerk beter te kunnen doen? Dan regelen we dat samen met u.

Ja, ik heb interesse!

Wilt u meer weten of vrijwilliger worden? Vul onderstaand formulier in en één van onze collega's neemt contact met u op.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik een open sollicitatie sturen?

Een open sollicitatie mag worden gemaild naar pa@sxb.nl.

Hoe weet ik welke vacatures er zijn?

Op onze vacaturesite kan je onze actuele vacatures vinden. Daarnaast zijn we actief op onze Facebook, Instagram en LinkedIn pagina.