- Zorglocaties
- Spoed | Huisartsenpost
Spoed | Huisartsenpost
Welkom bij de SPOED
Welkom bij de SPOED van Saxenburgh Medisch Centrum. De SPOED-locatie bestaat uit de Huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp (SEH). Dit is het centrale punt waar u terechtkunt voor alle spoedeisende hulp.
U kunt bij de Huisartsenpost terecht voor huisartsenzorg buiten de kantoortijden van uw eigen huisarts. In de weekend en avonduren is de Huisartsenpost bereikbaar voor spoedeisende zaken die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.
De afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) is 7 dagen per week, 24 uur per dag open voor volwassenen en kinderen die op de één of andere manier spoedzorg nodig hebben.
Medrie Huisartsenpost
U kunt in de avond, nacht, weekend en feestdagen terecht bij de Spoedeisende huisartsenzorg.
Bel 0900 - 3336333 (€0,15 per minuut); alleen op afspraak!
Houd de volgende gegevens bij de hand als u belt:
- uw naam, adres en geboortedatum (of van degene voor wie u belt);
- de gegevens van de verzekering;
- de naam van de eigen huisarts;
- de medische voorgeschiedenis;
- het medicijngebruik.
Spoedeisende hulp
De spoedeisende hulp (SEH) is een gespecialiseerde afdeling van het Saxenburgh Medisch Centrum die erop gericht is medische en verpleegkundige zorg te verlenen aan ongeval slachtoffers en patiënten met acute aandoeningen of verwondingen. De afdeling Spoedeisende hulp is een dynamische afdeling waar snel handelen van groot belang is. De Spoedeisende Hulp werkt ‘s avonds en in het weekend samen met huisartsenpost Hardenberg (Medrie). Samen delen zij één voordeur.
Bel 112 bij spoed!
Triage
Het team op de afdeling Spoedeisende Hulp probeert u zo snel mogelijk te helpen. Het kan echter voorkomen dat u moet wachten. En soms worden mensen die later arriveren eerder geholpen dan u. Dit kan komen doordat er meerdere mensen rond dezelfde tijd zijn binnengekomen en/of er patiënten zijn die ernstig(er) ziek of gewond zijn. Kort na binnenkomst wordt u gezien door een triageverpleegkundige. Deze verpleegkundige beoordeelt hoe lang je veilig kunt wachten om gezien te worden door een arts. Patiënten met een hogere urgentie worden eerst geholpen. U wordt geholpen door de specialist die deskundig is op het gebied van uw aandoening. Afhankelijk van uw aandoening en de ernst ervan, zult u dus eerder of later worden behandeld dan andere patiënten.
Onderzoeken
De arts bepaalt of een onderzoek nodig is. Voor een aantal onderzoeken moet u nuchter blijven. Tijdens het wachten kunt u daarom beter niets eten en drinken; overleg hierover eerst met de Spoedeisende Hulp verpleegkundige. Het kan zijn dat er tijdens het wachten alvast onderzoeken worden verricht, zoals laboratoriumonderzoek en een foto.
Ontslag of opname
Nadat u gezien bent door een arts en de behandeling op de Spoedeisende Hulp is afgerond, gaat u naar huis of wordt u opgenomen. De behandelend arts schrijft een brief voor uw huisarts zodat deze op de hoogte is van uw bezoek aan de Spoedeisende Hulp. Als u naar huis mag, krijgt u zo nodig een afsprakenbriefje mee voor de polikliniek en/of recept en eventueel een aanvullende informatiefolder.
Kinderen op de Spoedeisende Hulp
Er wordt geprobeerd om kinderen op de Spoedeisende Hulp voorrang te geven. Wij vinden de veiligheid en het welbevinden van kinderen zeer belangrijk. Daarom werken we volgens een vaststaand protocol. Dat betekent onder andere dat we alle kinderen tot vier jaar volledig lichamelijk onderzoeken, ongeacht het letsel of de aandoening.
SEH Zorg app
Heeft u na uw bezoek aan de SEH nog vragen, bekijk dan eens de informatie op de website www.sehzorg.nl of download de SEH zorg App. Op deze website en app vindt u informatie over verschillende aandoeningen die veel voorkomen op de Spoedeisende Hulp. Zo kunt u na uw bezoek aan de SEH thuis alles rustig nalezen.