Naar hoofdinhoud

Ouderenzorg

Visie op ouderenzorg

De zorg verandert snel. Mensen worden ouder en zorgvragen complexer, terwijl de personeelstekorten toenemen. Tegelijkertijd veranderen relaties tussen mensen door groeiende diversiteit en het gebruik van bijvoorbeeld beeldbellen en social media. Wij veranderen mee. Om met onze zorg aan te sluiten bij de vragen van vandaag én morgen. Dat doen we met persoonsgerichte zorg, waarin we niet zeggen 'ik help u', maar vragen wat u wilt dat wij doen. Wij ondersteunen u zodat u altijd zelf regie houdt over uw leven, welzijn en welbevinden.

Persoonsgericht werken

Persoonsgerichte zorg betekent voor ons dat u als bewoner centraal staat. Uw levenservaring is het vertrekpunt in onze zorg. Wij zeggen niet 'ik help u', maar vragen wat u wilt dat wij doen. Wij ondersteunen u zodat u altijd zelf regie houdt over uw leven, welzijn en welbevinden. Dat doen we vanuit een respectvolle houding, door methodisch te werken en door continu te streven naar verbetering van de kwaliteit en veiligheid van zorg. Op die manier creëren we een leefomgeving waarin u zich thuis voelt, gezien wordt en het leven leidt dat bij u past. En een bedrijfscultuur waarin onze mensen zich veilig voelen en worden uitgenodigd om te blijven leren en ontwikkelen.

Onze locaties

Maatschappelijk werk

Een (tijdelijke) opname in een zorgcentrum van uzelf of uw partner/familielid kan een mens flink uit balans brengen, omdat opname gepaard kan gaan met ziekte, emoties, veranderingen in relaties en verlies. Als u hierover wilt spreken of als u vragen heeft, dan kunt u na opname in een van de locaties van de Saxenburgh terecht bij het maatschappelijk werk.

Lees meer: Wonen met zorg