Naar hoofdinhoud

Nijenhaghen

Welkom bij Nijenhaghen

Zorgcentrum Nijenhaghen is een woon-zorgcomplex in een rustige groene wijk, op de grens van de woonwijken de Dante en de Laarakkers in Ommen. Bij Nijenhaghen bieden we zorg aan ouderen met een lichamelijke beperking. We vinden het hierin belangrijk dat u de levensstijl behoudt die u gewend was, terwijl u altijd de juiste zorg dichtbij heeft.

Onze locatie

Nijenhaghen is een levendig middelpunt in de wijk, waar bewoners met en zonder zorgbehoeften zoveel mogelijk hun eigen leven kunnen leiden. Daarin bieden we allerlei voorzieningen op locatie. Zo beschikken we over een mooie binnentuin en een sfeervol restaurant waar u met familie of bekenden kunt eten. We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt. In veel gevallen kunt u dus ook uw huisdier meenemen, zolang u er zelf voor kunt zorgen en het dier geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners.

Neem een kijkje op onze locatie

Wat kunt u verwachten van het wonen in Nijenhaghen? Wie zijn onze medewerkers en waar staan we voor? En hoe ervaren andere bewoners het eigenlijk bij ons? We vertellen het graag in onderstaande video. Neem 'n kijkje bij ons binnen en maak kennis met onze organisatie.

De zorg die we bieden

Bij Nijenhaghen bieden we individuele zorg aan ouderen met lichamelijke beperkingen. Daarnaast bieden we Zorg Thuis in de wijk en hebben we een dagbegeleidingsgroep. De begeleidingsgroep is gericht op het herstel, behoud en activering van uw lichamelijke, psychische en/of sociale functies. Dit kan in de vorm van verpleging, persoonlijke verzorging en huishoudelijke zorg.

Diensten

Wilt u zo zelfstandig mogelijk blijven wonen? Dat proberen we zo gemakkelijk mogelijk voor u te maken. Daarom bieden we verschillende diensten om u optimaal te ondersteunen.

Activiteiten voor bewoners

Zolang de gezondheid het toelaat willen we zoveel mogelijk in beweging blijven. Daarom gaan we er regelmatig op uit in de omgeving. We organiseren verschillende activiteiten voor bewoners en buurtgenoten. Denk bijvoorbeeld aan spelletjesmiddagen, optredens of creatieve activiteiten. In wijksteunpunt Nijenhaghen is er een vast weekprogramma met activiteiten zoals koffieochtenden, hobbymiddagen, fitgym en sjoelen.

Naast de vaste activiteiten worden er ook maandelijkse activiteiten georganiseerd, zoals de bingo iedere derde dinsdag van de maand, optredens, workshop bloemschikken en uitjes.

Wijksteunpunt

Naast een woon- en zorgfunctie, heeft Nijenhaghen ook de functie van wijksteunpunt. We zijn een ontmoetingsplaats voor bewoners van het woonzorgcentrum en mensen uit de omliggende wijken. Hierdoor zijn we niet alleen een plek voor zorg, maar ook voor een praatje, bijeenkomsten en verschillende activiteiten. Samen iets eten of drinken, de krant lezen, een praatje maken, een activiteit ondernemen, als vrijwilliger meewerken, het kan hier allemaal.

Cliëntenraad

We vinden het bij Saxenburgh belangrijk dat cliënten meedenken en meebeslissen over ons beleid. Daarom heeft elke locatie een eigen cliëntenraad. De cliëntenraad Nijenhaghen vertegenwoordigt de cliënten van deze locatie. De raad controleert het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daarbij staat de kwaliteit van de leefomstandigheden voorop. Iedere lokale cliëntenraad is ook vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Saxenburgh.

U kunt als cliënt, familielid, zaakwaarnemer of contactpersoon zelf lid worden van de cliëntenraad. Wilt u deelnemen? Neem contact op met de cliëntenraad, vraag ernaar bij de receptie of informeer bij de locatiemanager.

Lees hier meer over de cliëntenraad

Kerkdiensten

Iedere vrijdagavond hebben we een weekafsluiting om 19:30 uur. Na afloop drinken we gezamenlijk koffie of thee.

Zorgcontact

Voor al uw vragen over de zorg op deze locatie. Neem contact op met Zorgcontact.

Wonen met zorg

Op 3 juli 2023 vierde Nijenhaghen haar 12,5-jarig bestaan. Bekijk de foto's van de feestelijke middag.

Lees meer: Praktische informatie