Naar hoofdinhoud

Voetzorg

Voetzorg

Saxenburgh zorgt dat alle bewoners worden voorzien van noodzakelijke voetzorg. Hierbij kunt u denken aan de verzorging van voetzolen, het knippen van nagels en het verzorgen van de huid. De noodzakelijke voetzorg kan klachten aan de voeten voorkomen. Bij onze locaties verricht een professionele pedicure de voetzorg.

Medische voetzorg

Wanneer u bijvoorbeeld reuma of diabetes heeft kan dit leiden tot klachten aan de voeten. Denk bijvoorbeeld aan drukplekken op de voetzolen, ontstekingen in de gewrichten of wondjes die moeilijk herstellen. Dit kan erg pijnlijk zijn. Met een geneeskundige pedicure kunt u zulke klachten voorkomen.

Cosmetische pedicure

Een pedicure kan natuurlijk ook gewoon een fijn uitje zijn. Een ontspannen voetmassage als uw voeten flink belast zijn, of mooi gelakte nagels wanneer de zon weer begint te schijnen.

Bij een cosmetische pedicure worden uw nagels bijgewerkt, likdoorns en eelt weggehaald en uw voeten goed verzorgd. En goede zorg voor de voeten is belangrijk. Vooral wanneer u veel zit of weinig beweegt.


Vergoedingen

Medische voetzorg

Als een pedicure ingeschakeld moet worden omdat geneeskundige voetzorg nodig is (bij diabetes, reuma), zijn de kosten uitsluitend bij een indicatie verblijf met behandeling voor kosten van Saxenburgh.

Voor cliënten met een indicatie verblijf zonder behandeling, VPT en MPT kunnen de kosten voor geneeskundige voetzorg eventueel door aanvullende zorgverzekering van de cliënt vergoed worden.

Cosmetische pedicure

Behandeling bij de pedicure als ontspanning (voetmassage) of cosmetisch (nagels knippen/lakken) zijn voor rekening van de cliënt.

Zorgcontact

Vragen?

Wonen met zorg