Naar hoofdinhoud

Marsch Kruserbrink

Welkom bij Marsch Kruserbrink

Marsch Kruserbrink is een woonservicezone waarbinnen meerdere zorg- en welzijnsvoorzieningen van diverse organisaties samenwerken. Saxenburgh heeft hier enkele zorgappartementen, die zijn verdeeld over de Meander, de Bekke en de Overlaat. Bij Marsch Kruserbrink werken we aan het bevorderen van de eigen regie, zelfredzaamheid, zelfontplooiing en deelname aan de maatschappij van alle bewoners van de woonservicezone en de mensen die zorg nodig hebben.

Onze locatie

Marsch Kruserbrink ligt op één van de meest gewilde locaties in Hardenberg. Doordat het gezellige centrum op een kleine afstand is kan er gebruik gemaakt worden van de binnenstad om met uw naasten naar een restaurant te gaan. Daarnaast kan er in het centrum gebruikt gemaakt worden van onder andere een kapsalon, de opticien en gehoorspecialist.

We begrijpen dat het thuisgevoel ook betekent dat u graag uw huisdier bij u wilt hebben. Daarom is het in veel gevallen ook toegestaan om uw huisdieren mee te nemen. De voorwaarde is wel dat u de dieren zelf kunt verzorgen en ze geen overlast veroorzaken.

Neem 'n kijkje op onze locatie

Wat kunt u verwachten van het wonen op onze locatie Marsch Kruserbrink? Wie zijn de medewerkers en waar staan we voor? We vertellen het graag in onderstaande video.

De zorg die we bieden

Bij Marsch Kruserbrink verlenen we verschillende soorten zorg op de Meander, de Overlaat en de Bekke. Zo bieden we intensieve en minder intensieve zorg aan mensen met lichamelijke problemen en aandoeningen. Daarnaast bieden we zorg aan kwetsbare ouderen met dementie of andere geheugenproblemen. In alle zorg staat één ding centraal: we willen de eigen regie, zelfredzaamheid, zelfontplooiing en deelname aan de maatschappij van alle inwoners bevorderen.

Diensten

We vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw dagelijkse leven. Daarom bieden we niet alleen passende zorg, maar ook verschillende diensten waar u gebruik van kunt maken.

Activiteiten voor bewoners

In en rond Marsch Kruserbrink is van alles te doen. Er zijn verschillende activiteiten die worden georganiseerd, zoals:

  • Spelletjesmiddagen
  • Bakactiviteiten
  • Koffieochtenden in de Buurtkamer
  • Tekenclub in de Buurtkamer

Wijksteunpunt

Behalve een woon- en zorgfunctie, heeft Marsch Kruserbrink ook de functie van wijksteunpunt. Een wijksteunpunt is een ontmoetingsplek voor bewoners van onze locatie en de mensen uit de buurt. Samen iets eten of drinken, de krant lezen, een praatje maken, een activiteit ondernemen, als vrijwilliger meewerken, het kan hier allemaal.

Cliëntenraad

We vinden het bij Saxenburgh belangrijk dat cliënten meedenken en meebeslissen over ons beleid. Daarom heeft elke locatie een eigen cliëntenraad. De cliëntenraad van Marsch Kruserbrink vertegenwoordigt de cliënten van deze locatie. De raad controleert het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daarbij staat de kwaliteit van de leefomstandigheden voorop. Iedere lokale cliëntenraad is ook vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Saxenburgh.

U kunt als cliënt, familielid, zaakwaarnemer of contactpersoon zelf lid worden van de cliëntenraad. Wilt u deelnemen? Neem contact op met de cliëntenraad, vraag ernaar bij de receptie of informeer bij de locatiemanager.

Lees hier meer over de cliëntenraad

Kerkdiensten

Iedere zondagmorgen wordt er in de Meander (ruimte dagbehandeling) de zondagdienst vanuit Oostloorn uitgezonden om 11.00 uur. Bewoners van de Meander, Bekke en Overlaat zijn welkom, er is ruimte om elkaar te ontmoeten. Er zijn vrijwilligers aanwezig om te halen en te brengen.

Zorgcontact

Voor al uw vragen over de zorg op deze locatie. Neem contact op met Zorgcontact.

Wonen met zorg
Lees meer: Praktische informatie