Naar hoofdinhoud

Oldenhaghen

Welkom bij Oldenhaghen

Oldenhaghen is een woonservicezone waarbinnen meerdere zorg- en welzijnsvoorzieningen van diverse organisaties samenwerken. De zorgappartementen van Saxenburgh zijn hier een onderdeel van. Onze appartementen zijn geschikt voor ouderen die zelfstandig kunnen wonen, maar hulp nodig hebben bij de dagelijkse verzorging.

Onze locatie

Onze zorglocatie Oldenhaghen ligt op één van de meest gewilde locaties in Ommen op een steenworp afstand van het gezellige centrum en kijkt aan de zuidzijde uit over de Vecht en het Junnerkoeland. Binnen onze appartementen kunt u als bewoner zoveel mogelijk uw eigen vertrouwde leven leiden, met de ondersteuning die u daarbij nodig heeft. We bieden daarin allerlei voorzieningen. Een sfeervol restaurant, een binnentuin en een internetcafé bijvoorbeeld, maar ook een winkeltje en een kapsalon. Zo hoeft u voor weinig zaken de deur uit. We vinden het belangrijk dat u zich zoveel mogelijk thuis voelt. Daarom zijn huisdieren in veel gevallen toegestaan, zolang u de dieren zelf kunt verzorgen.

Neem 'n kijkje op onze locatie

Wat kunt u verwachten van het wonen in Oldenhaghen? Wie zijn onze medewerkers en waar staan we voor? En hoe ervaren andere bewoners het eigenlijk bij ons? We vertellen het graag in onderstaande video. Neem 'n kijkje bij ons binnen en maak kennis met onze organisatie.

Diensten

We vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw dagelijkse leven. Daarom bieden we niet alleen passende zorg en goede voorzieningen, maar ook verschillende diensten waar u gebruik van kunt maken.

Activiteiten voor bewoners

Zolang de gezondheid het toelaat willen we zoveel mogelijk in beweging blijven. Daarom gaan we er regelmatig op uit. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten voor bewoners. Denk bijvoorbeeld aan spelletjesmiddagen, evenementen of creatieve activiteiten. Op Oldenhaghen zijn dat bijvoorbeeld:

  • Sjoelclub
  • Bloemschikken
  • Geheugentraining
  • Fietsen op een duo-fiets
  • Optredens

Wijksteunpunt

Oldenhaghen is een Wijksteunpunt. Ons gezellige atrium is een ware ontmoetingsplaats voor de bewoners van Oldenhaghen en bewoners uit de omliggende wijken. Hierdoor zijn we niet alleen een plek voor zorg, maar ook voor een praatje, bijeenkomsten en verschillende activiteiten.

Cliëntenraad

We vinden het bij Saxenburgh belangrijk dat cliënten meedenken en meebeslissen over ons beleid. Daarom heeft elke locatie een eigen cliëntenraad. De cliëntenraad Oldenhaghen vertegenwoordigt de cliënten van deze locatie. De raad controleert het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daarbij staat de kwaliteit van de leefomstandigheden voorop. Iedere lokale cliëntenraad is ook vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Saxenburgh.

U kunt als cliënt, familielid, zaakwaarnemer of contactpersoon zelf lid worden van de cliëntenraad. Wilt u deelnemen? Neem contact op met de cliëntenraad, vraag ernaar bij de receptie of informeer bij de locatiemanager.

Lees hier meer over de cliëntenraad

Kerkdiensten

  • Iedere vrijdagavond is er weeksluiting om 18:30 uur.

Zorgcontact

Voor al uw vragen over de zorg op deze locatie. Neem contact op met Zorgcontact.

Wonen met zorg
Lees meer: Praktische informatie