Naar hoofdinhoud

't Welgelegen

Welkom bij 't Welgelegen

Zorgcentrum `t Welgelegen ligt op een mooi plekje in Gramsbergen. Het gebouw ligt op de grens van het platteland in het dorp en bestaat uit drie afdelingen: Anerweerd, Oldenhof en de Schans. ‘t Welgelegen biedt huisvesting, verpleging en verzorging en behandeling aan ouderen.

Onze locatie

Bij 't Welgelegen staat het individuele zorgleefplan centraal, waarmee we de zorg zo goed mogelijk aansluiten bij uw leven, wensen en behoeften. Dat doen we in overleg met u en uw familie, huisarts en eventueel mantelzorgers. Daarnaast bieden we verschillende faciliteiten. Zo beschikken we over een mooie binnentuin en een sfeervol restaurant. Daarnaast kunt u gebruikmaken van voorzieningen als een bibliotheek, een internetcafé, een kapsalon en een winkeltje voor de dagelijkse boodschappen, maar ook een opticien en een gehoorspecialist. Omdat we willen dat u zich zo veel mogelijk thuisvoelt is het in veel gevallen mogelijk uw huisdier mee te nemen. Het is wel belangrijk dat u zelf voor het dier kunt zorgen en het geen overlast veroorzaakt.

Neem 'n kijkje op onze locatie

Wat kunt u verwachten van het wonen in 't Welgelegen? Wie zijn onze medewerkers en waar staan we voor? En hoe ervaren andere bewoners het eigenlijk bij ons? We vertellen het graag in onderstaande video. Neem 'n kijkje bij ons binnen en maak kennis met onze organisatie.

De zorg die we leveren

Bij 't Welgelegen bieden we verschillende soorten zorg aan ouderen. Hierbij kan het bijvoorbeeld gaan om zorg voor lichamelijke problemen, of psychogeriatrische problemen, zoals dementie. Bij alle vormen van zorg staat het individuele zorgleefplan centraal. Dit vormt de basis voor alle zorg en wordt samen met u, uw arts en uw naasten opgesteld.

Diensten

We vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw dagelijkse leven. Daarom bieden we niet alleen passende zorg en goede voorzieningen, maar ook verschillende diensten waar u gebruik van kunt maken.

Activiteiten voor bewoners

Zolang de gezondheid het toelaat willen we zoveel mogelijk in beweging blijven. Daarom gaan we er regelmatig op uit naar het bos, het strand, een concert of naar een tuincentrum. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten voor bewoners. Denk bijvoorbeeld aan spelletjesmiddagen, evenementen of creatieve activiteiten. Op 't Welgelegen zijn dat bijvoorbeeld:

  • Timmeren en houtbewerken
  • Sjoelclub
  • Bakmiddag
  • Tekenclub
  • Bloemschikken
  • Optredens
  • Feestmaand in mei

Wijksteunpunt

Behalve een woon- en zorgfunctie, heeft de Schoutenhof ook de functie van wijksteunpunt, een ontmoetingsplek voor cliënten van het woon-zorgcomplex en de mensen uit de buurt. Samen iets eten of drinken, de krant lezen, praatje maken, een activiteit ondernemen, als vrijwilliger meewerken, het kan hier allemaal.

Cliëntenraad

We vinden het bij Saxenburgh belangrijk dat cliënten meedenken en meebeslissen over ons beleid. Daarom heeft elke locatie een eigen cliëntenraad. De cliëntenraad van 't Welgelegen vertegenwoordigt de cliënten van deze locatie. De raad controleert het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daarbij staat de kwaliteit van de leefomstandigheden voorop. Iedere lokale cliëntenraad is ook vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Saxenburgh.

U kunt als cliënt, familielid, zaakwaarnemer of contactpersoon zelf lid worden van de cliëntenraad. Wilt u deelnemen? Neem contact op met de cliëntenraad, vraag ernaar bij de receptie of informeer bij de locatiemanager.

Meer over de cliëntenraad

Kerkdiensten

  • Zaterdagavond eens per 14 dagen is er om 19:00 uur een weeksluiting.
Lees meer: Praktische informatie