Naar hoofdinhoud

't Vlierhuis

Welkom bij 't Vlierhuis

Zorglocatie 't Vlierhuis ligt in de wijk Alteveer in Ommen, aan de rand van een nieuwbouwwijk. Op deze locatie wonen cliënten met cognitieve problemen, dit kan bijvoorbeeld geheugenverlies zijn. Binnen 't Vlierhuis staat het individuele zorgleefplan centraal, waarbij de zorg wordt aangesloten op uw wensen, behoeften en levensgeschiedenis. Bij 't Vlierhuis willen we u een zo prettig mogelijke leefomgeving bieden, dat doen we door aandacht te hebben voor uw psychogeriatrische, lichamelijke en levensbeschouwelijke behoeften. Daarnaast bieden we veel verschillende faciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een mooie binnentuin en het wijksteunpunt.

Neem 'n kijkje op onze locatie

Wat kunt u verwachten van het wonen in 't Vlierhuis? Wie zijn onze medewerkers en waar staan we voor? En hoe ervaren andere bewoners het eigenlijk bij ons? We vertellen het graag in onderstaande video. Neem 'n kijkje bij ons binnen en maak kennis met onze organisatie.

De zorg die we bieden

In 't Vlierhuis bieden we verschillende vormen van zorg aan ouderen met cognitieve problemen, zoals bijvoorbeeld geheugenverlies. Hierbij staat het individueel zorgleefplan centraal; hierin staat precies vermeld welke verzorging en behandeling u als cliënt krijgt. Dit zorgleefplan wordt kort na de opname opgesteld door de contact verzorgende in samenwerking met u of uw contactpersoon.

Diensten

We vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw dagelijkse leven. Daarom bieden we niet alleen passende zorg en goede voorzieningen, maar ook verschillende diensten waar u gebruik van kunt maken.

Activiteiten voor bewoners

Wekelijks is er een gymochtend begeleid door een fysiotherapeut een wekelijks koffie uurtje in het wijksteunpunt en een maandelijks terugkerende kerkelijke zangochtend.

Daarnaast organiseren we welzijnsmomenten die op dat moment aansluiten bij de behoefte van bewoners die op dat moment in ’t Vlierhuis wonen. U kunt hierbij denken aan thema gerichte activiteiten, seizoensgebonden activiteiten en recreatieve activiteiten. De activiteiten worden veelal in kleinschalige groepjes aangeboden.

In ’t Vlierhuis hebben wij een eigen duofiets deze kan ook door bewoners samen met hun familielid worden gebruikt.

Tevens hebben wij een ruim aanbod van middelen op het gebied van welzijn met de nieuwste technologieën. Ook deze zijn door bewoners samen met familie te gebruiken.

Daarnaast maken wij met bewoners regelmaat gebruik van de eigen busjes van Saxenburgh.

Wijksteunpunt

Het wijksteunpunt, genaamd het Ommerbos, is voor zowel bewoners van ’t Vlierhuis en hun bezoekers en voor mensen uit de wijk. Een kopje koffie drinken en een feestje vieren is hier mogelijk maar ook wordt het wijksteunpunt gebruikt voor activiteiten. Ook beschikt het over een ruim dakterras. In het wijksteunpunt van ’t Vlierhuis kan er uitsluitend contant betaald worden.

Service en voorzieningen

  • In het wijksteunpunt is de gehele dag koffie te koop
  • Biljarttafel die zowel door (wijk)bewoners kan worden gebruikt
  • Boekenkast: Er zijn grootletterboeken aanwezig
  • Kapsalon voor bewoners van ’t Vlierhuis
  • Mini winkeltje met drogisterij/cadeau artikelen
  • Bloemenstal (beperkt open)
  • Grote supermarkt, sportpark en snackbar bevinden zich op loopafstand

Wijkbewoners

  • Door wijkbewoners wordt er gebruik gemaakt van het biljart ook is er een haakclubje voor wijkbewoners. Verschillende partijen van buitenaf huren de ruimte met regelmaat.

Cliëntenraad

We vinden het bij Saxenburgh belangrijk dat cliënten meedenken en meebeslissen over ons beleid. Daarom heeft elke locatie een eigen cliëntenraad. De cliëntenraad van 't Vlierhuis vertegenwoordigt de cliënten van deze locatie. De raad controleert het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daarbij staat de kwaliteit van de leefomstandigheden voorop. Iedere lokale cliëntenraad is ook vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Saxenburgh.

U kunt als cliënt, familielid, zaakwaarnemer of contactpersoon zelf lid worden van de cliëntenraad. Wilt u deelnemen? Neem contact op met de cliëntenraad, vraag ernaar bij de receptie of informeer bij de locatiemanager.

Lees hier meer over de cliëntenraad

Zorgcontact

Voor al uw vragen over de zorg op deze locatie. Neem contact op met Zorgcontact.

Wonen met zorg
Lees meer: Praktische informatie