Naar hoofdinhoud

Oostloorn

Welkom bij Oostloorn

Oostloorn ligt op een rustige plaats dichtbij het centrum van Hardenberg. Oostloorn biedt zorg aan ouderen die behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van wonen en welzijn in eigen of in een beschutte woonomgeving. Deze locatie is onderverdeeld in de afdelingen de Coxlaan, de Sterappel en de Bellefleur.

Onze locatie

Op onze locatie Oostloorn, met alle bijbehorende locaties, draait het om uw behoeften. We vinden het belangrijk dat u zoveel mogelijk uw eigen vertrouwde leven leidt, waarbij wij met de juiste hulp kunnen ondersteunen. Dat doen we in een sfeervolle locatie met verschillende voorzieningen. Zo hebben we een mooie grote tuin waarin gewandeld en of getuinierd kan worden en een sfeervol restaurant. Daarnaast kunt u gebruikmaken van faciliteiten als een bibliotheek, een internetcafé en een bar, maar ook van bijvoorbeeld een opticien en een gehoorspecialist. We willen dat u zich zo veel mogelijk thuis voelt. Daarom kunt u in veel gevallen huisdieren meenemen, zolang u voor de dieren kunt zorgen.

Neem 'n kijkje op onze locatie

Wat kunt u verwachten van het wonen op Oostloorn? Wie zijn onze medewerkers en waar staan we voor? En hoe ervaren andere bewoners het eigenlijk bij ons? We vertellen het graag in onderstaande video. Neem 'n kijkje bij ons binnen en maak kennis met onze organisatie.

De zorg die we bieden

Zorgcentrum Oostloorn biedt zorg aan ouderen die behoefte hebben aan ondersteuning op het gebied van wonen en welzijn. Dat kan gaan om zorg voor mensen met lichamelijke problemen, of hulp voor mensen met psychogeriatrische of geheugenproblematiek.

Diensten

We vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk te ondersteunen in uw dagelijkse leven. Daarom bieden we niet alleen passende zorg, maar ook verschillende diensten waar u gebruik van kunt maken.

Activiteiten voor bewoners

Zolang de gezondheid het toelaat willen we zoveel mogelijk in beweging blijven. Daarom gaan we er regelmatig op uit naar het bos, het strand of naar een tuincentrum. Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten voor bewoners. Denk bijvoorbeeld aan spelletjesmiddagen, evenementen of creatieve activiteiten. Op Oostloorn zijn dat bijvoorbeeld:

  • Timmeren en houtbewerken
  • Sjoelclub
  • Bakmiddag
  • Tekenclub
  • Bloemschikken
  • Optredens
  • Feestmaand in mei

Wijksteunpunt

Oostloorn is naast een zorglocatie ook een Wijksteunpunt. Dat betekent dat we een belangrijke plek hebben in de lokale gemeenschap, waar bewoners van Oostloorn en bewoners uit de omliggende wijken samenkomen. Hierdoor zijn we niet alleen een plek voor zorg, maar ook voor een praatje, bijeenkomsten en verschillende activiteiten.

Cliëntenraad

We vinden het bij Saxenburgh belangrijk dat cliënten meedenken en meebeslissen over ons beleid. Daarom heeft elke locatie een eigen cliëntenraad. De cliëntenraad Oostloorn vertegenwoordigt de cliënten van deze locatie. De raad controleert het beleid van het locatiemanagement en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Daarbij staat de kwaliteit van de leefomstandigheden voorop. Iedere lokale cliëntenraad is ook vertegenwoordigd in de Centrale Cliëntenraad van Saxenburgh.

U kunt als cliënt, familielid, zaakwaarnemer of contactpersoon zelf lid worden van de cliëntenraad. Wilt u deelnemen? Neem contact op met de cliëntenraad, vraag ernaar bij de receptie of informeer bij de locatiemanager.

Lees hier meer over de cliëntenraad

Kerkdiensten

  • Iedere zondagochtend is er om 11:00 uur een kerkdienst.
  • Kerkelijke feestdagen: 1e kerstdag, Goede vrijdag, bid- en dankdag, Hemelvaartsdag.
  • De vieringen in Oostloorn worden opgenomen en uitgezonden naar de Meanderkerk, ruimte dagbehandeling.

Zorgcontact

Voor al uw vragen over de zorg op deze locatie. Neem contact op met Zorgcontact.

Wonen met zorg
Lees meer: Praktische informatie