Naar hoofdinhoud

Verwijzers

Nieuws

Deze pagina is bedoeld voor verwijzers naar Saxenburgh. U vindt hier specifieke informatie over de zorg van ons ziekenhuis, nieuws en informatie over projecten zoals de uitrol van het Zorgverlenersportaal. Nieuw zijn onze Saxenburgh webinars waarin specialisten u bijpraten over specifieke medische onderwerpen.

Mist u informatie of heeft u tips voor ons? Geef het ons door via verwijzers@sxb.nl

Maandelijkse nieuwsbrief | Compagnon
Maandelijks versturen we vanuit Saxenburgh een speciale nieuwsbrief voor huisartsen en medisch specialisten. Wilt u meer weten hierover en/of deze ook ontvangen? Mail ons dan via compagnon@sxb.nl.

Actueel nieuws voor verwijzers

Webinars

In korte tijd kennis opdoen over relevante medische onderwerpen die in het werkveld regelmatig voorkomen: het kan op ieder moment met een Saxenburgh Kennissessie. Saxenburgh werkt hard aan de ontwikkeling van deze webinars. De eerste drie exemplaren zijn via deze pagina te bekijken.

Formulier overlijden

Patiëntgebonden communicatie (zoals bijvoorbeeld overlijdensmelding) vindt plaats via een beveiligde omgeving. Hierover krijgt u als verwijzer/huisarts bericht. U kunt inloggen via het onderstaande formulier.

Formulier verwijzers (inlog nodig)

Wachttijden

Zorgverlenersportaal

Saxenburgh is gestart met de voorbereidingen voor de implementatie van het Zorgverlenersportaal. Het Zorgverlenersportaal biedt de mogelijkheid voor huisartsen om 'realtime' inzage te krijgen in het dossier van de (eigen) patiënt. De patiënt moet daar vooraf toestemming voor geven.

Huisartsen krijgen toegang tot het portaal door in te loggen met een UZI-pas/Zorg-ID. Huisartsen krijgen binnenkort een persoonlijke mail met meer informatie over hoe toegang te krijgen tot het Zorgverlenersportaal Saxenburgh. De verwachting is dat het Zorgverlenersportaal actief is in de eerste helft van 2024.

Veelgestelde vragen

Kan de huisarts ook naar de medisch psycholoog verwijzen?

Nee. Alleen de medische specialist van het ziekenhuis kan verwijzen.

Wat doet een internist?

Een internist is een medisch specialist op het gebied van de inwendige organen. De meeste internisten hebben ook nog een specifiek aandachtsgebied. Dit kan bijv. zijn hematologie, oncologie, nefrologie of endocrinologie.