Naar hoofdinhoud

Fysiotherapie

Welkom bij Fysiotherapie

Veel fysieke klachten kunnen met de juiste vorm van behandeling worden voorkomen, verminderd of opgelost. Onze afdeling Fysiotherapie helpt u daarbij. Bijvoorbeeld door het bieden van voorlichting, oefeningen of massages. De afdeling Fysiotherapie maakt deel uit van de afdeling Revalidatie binnen het Saxenburgh Medisch Centrum. Samen met de afdelingen Ergotherapie, Logopedie en Maatschappelijk Werk.

Wat we doen

Onze fysiotherapeuten geven oefentherapie, voorlichting en begeleiding. Ook maken we soms gebruik van massage, warmtetechnieken en fysiotechniek (het gebruik van apparatuur). Ieder mens is anders, daardoor is iedere behandeling maatwerk. We stemmen de behandeling precies af op uw persoonlijke situatie en mogelijkheden. Daarbij is het belangrijk dat u zelf actief meedoet en uw eigen verantwoordelijkheid neemt. Bij het beëindigen van de behandeling krijgt u van de fysiotherapeut adviezen mee voor de toekomst.

Wanneer krijgt u fysiotherapie?

Bij een opname in het ziekenhuis kan fysiotherapie onderdeel zijn van uw behandeling. Uw behandelend arts vraagt fysiotherapie voor u aan. Het doel van de behandeling is u zo goed en zo snel mogelijk zelfstandig te laten functioneren, zodat u naar huis kunt.

Wij werken nauw samen met de volgende afdelingen