- Onze zorg
- Afdelingen ziekenhuis
- Fysiotherapie
Fysiotherapie
Welkom bij Fysiotherapie
Veel fysieke klachten kunnen met de juiste vorm van behandeling worden voorkomen, verminderd of opgelost. Onze afdeling Fysiotherapie helpt u daarbij. Bijvoorbeeld door het bieden van voorlichting, oefeningen of massages. De afdeling Fysiotherapie maakt deel uit van de afdeling Revalidatie binnen het Saxenburgh Medisch Centrum. Samen met de afdelingen Ergotherapie, Logopedie en Maatschappelijk Werk.
Wat we doen
Onze fysiotherapeuten geven oefentherapie, voorlichting en begeleiding. Ook maken we soms gebruik van massage, warmtetechnieken en fysiotechniek (het gebruik van apparatuur). Ieder mens is anders, daardoor is iedere behandeling maatwerk. We stemmen de behandeling precies af op uw persoonlijke situatie en mogelijkheden. Daarbij is het belangrijk dat u zelf actief meedoet en uw eigen verantwoordelijkheid neemt. Bij het beëindigen van de behandeling krijgt u van de fysiotherapeut adviezen mee voor de toekomst.
Wanneer krijgt u fysiotherapie?
Bij een opname in het ziekenhuis kan fysiotherapie onderdeel zijn van uw behandeling. Uw behandelend arts vraagt fysiotherapie voor u aan. Het doel van de behandeling is u zo goed en zo snel mogelijk zelfstandig te laten functioneren, zodat u naar huis kunt.
Wij werken nauw samen met de volgende afdelingen
-
Cardiologie
De afdeling Cardiologie houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van ziektes die betrekking hebben op het hart en de bloedvaten.
-
Heelkunde (chirurgie)
De afdeling Heelkunde (chirurgie) houdt zich bezig met operatieve en niet-operatieve ingrepen. De chirurgen worden bijgestaan door een vast team van medewerkers.
-
Intensive Care
De Intensive Care biedt intensieve zorg aan mensen in een levensbedreigende situatie. Hierbij worden vitale functies, zoals ademhaling of de werking van organen, bewaakt en soms overgenomen.
-
Interne geneeskunde
De afdeling Interne Geneeskunde houdt zich bezig met het voorkomen, diagnosticeren (herkennen en benoemen) en behandelen van ziekten van de inwendige organen.
-
Vrouw Kind Centrum
In het Vrouw Kind Centrum werken verschillende specialismen samen aan de zorg voor vrouw en kind. Hierbij gaat het om Fertiliteit, Gynaecologie, Verloskunde en Kindergeneeskunde.
-
Medische psychologie
De afdeling Medische Psychologie helpt u bij psychische klachten als gevolg van een ernstige ziekte of aandoening. Denk bijvoorbeeld aan klachten als onrust, angst of somberheid.
-
Neurologie
De afdeling Neurologie houdt zich bezig met het onderzoeken en behandelen van klachten en aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel, de zenuwen en het spierstelsel.
-
Longgeneeskunde
De afdeling Longgeneeskunde houdt zich bezig met het diagnosticeren en behandelen van aandoeningen van de luchtwegen, de longen, de longvliezen en apneus tijdens de slaap.