Naar hoofdinhoud

Cardiologie

Welkom bij cardiologie

Cardiologie is het specialisme dat zich bezig houdt met de diagnostiek en behandeling van ziektes die betrekking hebben op hart en bloedvaten. Een groot deel van de onderzoeken en behandelingen vindt plaats binnen het Saxenburgh Medisch Centrum. Voor een deel van de invasieve behandelingen zoals hartoperaties en dotterbehandelingen werken wij nauw samen met diverse gespecialiseerde centra in de omgeving.

Polikliniek cardiologie

De cardiologen houden spreekuur in het Saxenburgh Medisch Centrum en op diverse buitenlocaties.

Tips voor in de spreekkamer

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor een bezoekje aan uw arts. Het is verstandig om vooraf op te schrijven wat u precies wilt vragen en welke informatie u kwijt wilt. Dat is prettig voor uw arts, maar zeker voor uzelf. Zo voorkomt u dat u met een onvoldaan gevoel de deur uit gaat.

Neem daarnaast een actueel medicatie-overzicht mee.

Wij werken nauw samen met de volgende afdelingen en organisaties

Veel voorkomende ziektebeelden zijn vernauwingen in de kransvaten, hartritmestoornissen, hartfalen en (dreigende) hartinfarcten. Elk ziektebeeld heeft zijn eigen behandelmethode. Echter aangezien iedere patiënt weer anders is, proberen wij onze behandeling zoveel mogelijk af te stemmen op de individuele patiënt. Alle onderzoeken en de meeste behandelingen worden door onszelf uitgevoerd, maar voor enkele behandelingen hebben wij samenwerkingsverbanden met Open MRI Nederland, de Isala Klinieken, Medisch Spectrum Twente en met het Sint Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Daarnaast doen wij voor heel specifieke vraagstukken soms een beroep op enkele Academische Ziekenhuizen.

Bij veel van onze onderzoeken maken wij gebruik van diverse beeldvormende technieken, zoals echocardiografie (onderzoek van het hart d.m.v. ultrageluidsgolven), coronairangiografie (hartkatheterisatie), CT-scans en nucleair onderzoek. Daarnaast verrichten wij inspanningstesten, 24-uurs ECG registraties (Holter) en plaatsen wij pacemakers.

Locaties

Spreekuren worden gehouden zowel in het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg als ook op onze buitenlocaties.

Bekijk wachttijden