Naar hoofdinhoud

Heelkunde (chirurgie)

Welkom bij de afdeling Heelkunde (chirurgie)

Bij een operatie wordt u geholpen door onze afdeling Heelkunde (chirurgie). Onze chirurgen houden zich bezig met operatieve en niet-operatieve behandelingen van u.

Wat we doen

Een chirurg werkt op de operatiekamer, maar ook op de afdeling Spoedeisende Hulp en in de polikliniek van een ziekenhuis. Opereren maakt een belangrijk deel uit van het werk van een chirurg. Daarbij gaat het om poliklinische ingrepen, zoals het verwijderen van moedervlekken, ingegroeide teennagels. Of om operaties in de dagbehandeling, zoals het herstellen van een liesbreuk. Daarnaast worden in het Saxenburgh Medisch Centrum ook ingewikkelde ingrepen uitgevoerd, die voorkomen bij bijvoorbeeld darm- of borstkanker. Op onze polikliniek worden ook vaatchirurgische patiënten gezien met bijvoorbeeld dichtgeslibde aders.

Verschillende specialismen

Iedere chirurg is op veel gebieden inzetbaar, maar heeft ook een eigen specialisme. Denk bijvoorbeeld aan kankerchirurgie (oncologische chirurgie), maagdarmchirurgie, vaatchirurgie (spataderen en slagaderen) en traumatologie (ongevalschirurgie).

Polikliniek Heelkunde (chirurgie)

De chirurgen worden bijgestaan door een vast team van medewerkers op de polikliniek Heelkunde (chirurgie). Zij ontvangen u en helpen de chirurg tijdens het spreekuur.

Onze polikliniek is telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 12.00 uur en 13.00 - 16.30 uur.

Behandelingen

Ingrepen op de polikliniek

De chirurg verricht een aantal dagdelen per week poliklinische verrichtingen. Hierbij gaat het om kleine ingrepen die uitgevoerd kunnen worden onder plaatselijke verdoving. Na de ingreep kunt u gelijk naar huis.

  • Verwijderen van moedervlekken/huidafwijkingen
  • Verwijderen van lipomen (vetgezwelletjes)
  • Wigexisie (ingegroeide teennagel)
  • Vasectomie (sterilisatie bij de man)

Locaties

Spreekuren worden gehouden zowel in het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg als ook op onze buitenlocaties.

Bekijk wachttijden