Naar hoofdinhoud

Trombosedienst

Welkom bij de Trombosedienst

Wanneer u te maken heeft met trombose is het belangrijk om de stollingswaarden van uw bloed in de gaten te houden. Daarvoor kunt u terecht bij de Trombosedienst. Hier bepalen gespecialiseerde medewerkers de stollingstijd van uw bloed, de zogenaamde International Normalized Ratio (INR). Zo controleren we bijvoorbeeld of uw medicatie goed werkt.

Zelfmeten

U kunt ook zelf uw INR-waarden controleren, door zelfmeting. Hierbij controleert u wekelijks op een vaste werkdag de waarden en stuurt u die vóór 11.00 uur door naar uw trombosedienst door middel van een beveiligde internetsite. U krijgt vervolgens dezelfde een doseeradvies voor uw medicatie van de Trombosedienst. U kunt hiervoor een cursus volgen bij de Trombosedienst.

Wanneer kunt u zelfmeten?

  • u bent minimaal één maand regulier onder behandeling bij de trombosedienst
  • u bent in staat om zelfstandig, of met behulp van uw partner / verzorgende, een meting uit te voeren
  • u beschikt over een internetverbinding en een e-mailadres.

Bereikbaarheid

De trombosedienst heeft een uitgestrekt werkgebied in de regio Hardenberg/Coevorden. De trombosedienst is telefonisch bereikbaar op werkdagen:

08:00 - 09:30 uur
10:00 - 12:30 uur
13:00 - 16:30 uur

Telefoon: 0523 - 27 65 20
E-mail: trombosedienstrzz@sxb.nl

Telefonisch bereikbaar op zaterdag alleen voor noodgevallen:
van 17.00-18.00 uur via mobiel nummer 06 - 29 57 20 50.

Buiten kantooruren kunt u voor spoedgevallen contact opnemen met de Trombosedienst van Medlon telefoonnummer: 088-4633300

Kwaliteitscertificaat

Het is essentieel dat bloedonderzoek goed wordt uitgevoerd en resultaten betrouwbaar zijn. Wij beschikken over het keurmerk van de Raad van Accreditatie (RvA). Met dit certificaat voldoet de trombosedienst aan de (inter)nationaal gestelde kwaliteitseisen voor trombosediensten, volgens de ISO 15189 en 22870 normen. De RvA voert jaarlijks een kwaliteitsbeoordeling uit bij de trombosedienst.