Naar hoofdinhoud

Afscheid bestuursvoorzitter Wouter van der Kam

  • 21 oktober 2022

Afscheid bestuursvoorzitter Wouter van der Kam

Op 20 oktober 2022 namen we afscheid van de voorzitter van de Raad van Bestuur, Wouter van der Kam. Vier jaar heeft Wouter bij ons gewerkt, in een turbulente periode. Nu is voor hem de tijd gekomen om met pensioen te gaan.

Bert van Boggelen, voorzitter van de Raad van Toezicht schetste Wouter als een vriendelijk, toegankelijk en toegewijd persoon, met een werkstijl vol humor, ontspannenheid en vooral gericht op samenwerking. Hij memoreerde als hoogtepunten met name zijn voortvarendheid in realisatie van de nieuwbouw van het Saxenburgh Medisch Centrum, de start van de nieuwbouw van Clara Feyoena Heem, het positioneren van de ouderenzorg samen met de manager ouderenzorg, het loodsen van de organisatie door de coronagolven en de inzet voor kwaliteit van zorg.

Paul van Osch sprak namens de medische staf, als voorzitter van de combi-coöperatie in oprichting. Als eerbetoon is de naam van Wouter voortaan verbonden aan de Vleugel – het gele polikliniekgebouw bij het ziekenhuis dat is blijven staan.
Burgemeester van Hardenberg, Maarten Offinga, sprak over het belang van Saxenburgh voor de mensen in de regio. Vervolgens kreeg Bert Kleinlugtenbeld het woord als voorzitter van de SAZ (Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen), waarvan Wouter bestuurslid was.

Het laatste woord was aan Wouter, die alle geledingen, medewerkers, vrijwilligers, sprekers en zijn echtgenote bedankte voor alle steun. Hij wenste zijn opvolgers Mariska de Groot (voorzitter Raad van Bestuur) en Hans Gellekink (lid) veel succes bij Saxenburgh.

Afscheid bestuursvoorzitter Wouter van der Kam