Naar hoofdinhoud

Expositie ‘Dichterbij Vermeer’ in Oldenhaghen

  • 13 september 2023
  • 1 min. leestijd

Expositie ‘Dichterbij Vermeer’ in Oldenhaghen

Voor bewoners van zorgcentra is het niet altijd meer mogelijk om op pad te gaan en bijvoorbeeld een museum te bezoeken. Het Rijksmuseum heeft een prachtig project, waarbij zij mooie replica’s naar zorgcentra toe brengen. In Oldenhaghen zijn bewoners en medewerkers ontzettend trots dat tot 20 september Het melkmeisje, Brief lezende vrouw in het blauw, Het straatje en De liefdesbrief te bewonderen zijn in het atrium van Oldenhaghen. De schilderijen hangen in een kabinetje dat er net zo uit ziet als op de Eregalerij in het Rijksmuseum.

Bewoners van Oldenhaghen worden meegenomen in de wereld van Johannes Vermeer. Zij krijgen een brochure, ansichtkaarten met de betreffende schilderijen en kunnen meedoen aan een prijsvraag waarbij zij meedingen naar een prachtige puzzel van Vermeer. Ook wordt er een workshop schilderen gehouden, waarbij het atrium wordt omgetoverd tot een waar schildersatelier.

“Ik geniet echt enorm”

De replica’s trekken grote belangstelling. Veel bewoners en medewerkers hebben al even een kijkje genomen bij de expositie. De reacties zijn alleen maar positief. “Ik ben nog nooit in het Rijksmuseum geweest, nu staan deze beroemde schilderijen gewoon hier!” “Prachtig om deze schilderen van zo dichtbij te kunnen bewonderen.” “Wat fijn dat er aan mensen wordt gedacht die niet naar een museum kunnen, ik geniet echt enorm van deze expositie”.

Ook de medewerkers van Oldenhaghen zijn enthousiast: “Ontzettend leuk dat ze dit voor onze bewoners doen. Ze genieten er echt enorm van.”

U bent van harte welkom!

Deze exposities is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Stichting Vrienden van Saxenburgh. Wilt u een kijkje komen nemen? U bent van harte welkom. De expositie is vrij toegankelijk voor publiek. Bezoekers zijn dagelijks van 9.00 – 20.00 uur welkom in het atrium van Oldenhaghen, Hessel Mulertstraat 22 in Ommen.

Expositie 'Dichterbij Vermeer'

Expositie

Expositie

Bewoners van Oldenhaghen bezoeken de expositie 'Dichtbij Vermeer'

Expositie

Expositie

De eregalerij met de replica's.

Expositie

Expositie

“Prachtig om deze schilderen van zo dichtbij te kunnen bewonderen."

Expositie

Expositie

Het kabinetje met de eregalerij.

Expositie

Expositie

De replica van Het Melkmeisje.