Naar hoofdinhoud

Eindelijk officieel geopend!

  • 22 september 2022
  • 2 min. leestijd

Officiële opening Saxenburgh Medisch Centrum

Na een warm welkom door Wouter van der Kam (voorzitter Raad van Bestuur Saxenburgh), was het woord aan de Commissaris van de Koning, Andries Heidema: “Ik denk dat de regio Hardenberg in de handen mag knijpen met zo’n ziekenhuis. Een ultramodern ziekenhuis, dichtbij de mensen. Saxenburgh laat zien dat het bieden van toekomstbestendige zorg in de huidige tijd mogelijk is.”

Na mooie woorden van betrokken mensen en natuurlijk een dankwoord aan alle bedrijven en mensen die hebben meegeholpen bij de totstandkoming van ons ziekenhuis, verplaatsten de genodigden zich naar buiten. Daar stond een prachtig kunstwerk ter onthulling. Na een toelichting van kunstenares Irma Horstman, onthulde burgemeester Maarten Offinga het werk “Geborgenheid”. Het beeld is nu voor iedereen te bewonderen die het ziekenhuis bezoekt.

Hierna kreeg Andries Heidema, Commissaris van de Koning, de schaar in handen om het lintje door te knippen en alle gasten welkom te heten in het Saxenburgh Medisch Centrum. Binnen genoten de genodigden van een fraai samenspel van muziek, dans en het verhaal van Saxenburgh.

We kijken terug op een mooie officiële opening!

Op de foto vlnr Wouter van der Kam, CdK Andries Heidema, Burgemeester Hardenberg - Maarten Offinga, Hein Pieper - oud-voorzitter RvT

En uiteindelijk zeggen beelden meer dan woorden: