Naar hoofdinhoud

Hoogste punt nieuwbouw Saxenburgh Clara Feyoena Heem bereikt

  • 27 januari 2023

Hoogste punt nieuwbouw Saxenburgh Clara Feyoena Heem bereikt

Het hoogste punt van de bouw van het nieuwe Saxenburgh Clara Feyoena Heem in Hardenberg is bereikt. Donderdag 26 januari is met gepaste trots de vlag in top gehesen. Samen met de bouwers en genodigden is deze mijlpaal op de bouwplaats gevierd.

Na zeven maanden bouwen was het donderdag zover. Na enkele inleidende woorden namen Dinand van den Berg, directeur van bouwbedrijf Goossen Te Pas en Hans Gellekink van de Raad van Bestuur van Saxenburgh plaats in een hoogwerker. Onder toeziend oog van Cliëntenraadslid Marion Overweg hesen zij samen de vlaggen op het voorzieningengebouw en markeerden hiermee het hoogste punt van het nieuwe Saxenburgh Clara Feyoena Heem. Hierna knalden de kurken van de champagneflessen, waarmee feestelijke confetti over de aanwezigen werd uitgestrooid.

Kijkje binnen

Aansluitend kon alvast een kijkje worden genomen in één van de in aanbouw zijnde woongebouwen. De werkzaamheden concentreren zich nu vooral op de binnenzijde, zoals de afwerking van vloeren, muren en bekabeling. Projectleider Nico Huisken van Goossen Te Pas: “We hebben een goed team waarin we op een constructieve en veilige manier samenwerken. We zijn trots op het hele projectteam Saxenburgh Clara Feyoena Heem, alle medewerkers en natuurlijk op de gebouwen!”

Polikliniek revalidatie

Het voorzieningengebouw verbindt de twee woongebouwen. Dit gebouw met Plaza vormt het hart van de locatie, met de nodige ‘reuring’. Bewoners en cliënten kunnen hier naar de kapper gaan of uit eten met hun bezoek in het gezellige restaurant. Daarnaast komen in het gebouw onder andere een polikliniek revalidatie, oefenzaal en kantoorruimtes.

Van gesloten naar open

De twee woongebouwen bieden straks een thuis aan 80 mensen die langdurig psychogeriatrische of somatische zorg nodig hebben, in een kleinschalige woonvorm binnen grootschaligheid. Daar waar mogelijk, krijgen bewoners een grote mate van vrijheid: van een gesloten instelling naar een open woonvoorziening. Ook is voorzien in tien tijdelijke plaatsen voor crisisopvang. Het zogenoemde Chalet op hetzelfde terrein blijft staan en is voorbereid voor 60 plekken GRZ (Geriatrische Revalidatie Zorg).

Hans Gellekink: “We krijgen een prachtig nieuw Saxenburgh Clara Feyoena Heem, dat weloverwogen en met aandacht wordt ingericht als een warm thuis voor de bewoners. We kunnen daarmee flexibel inspelen op de verschillende zorgbehoeften bij onze cliënten. In samenwerking met onze andere ouderenzorglocaties, ons ziekenhuis, onze thuiszorg en de partners in de regio kunnen we daarmee de ketenzorg verder versterken. Ketenzorg is immers onze kracht en de kracht van de regio’.

De bouw ligt op schema. De oplevering van de gebouwen zal plaatsvinden in juli. Hierna start de inrichting van de beleeftuinen rondom de gebouwen. De verhuizing van de bewoners wordt verwacht in september dit jaar.