Naar hoofdinhoud

Ouderenzorglocaties samen naar de finish tijdens Wandel4Daagse Ommen

  • 7 juni 2024
  • 4 min. leestijd

Ouderenzorglocaties samen naar de finish tijdens Wandel4Daagse Ommen

Op de slotavond van de Wandel4Daagse Ommen wandelden bewoners van Saxenburgh ouderenzorglocaties Nijenhaghen, Oldenhaghen en t’ Vlierhuis in Ommen samen naar de finish. Maar liefst 59 bewoners werden begeleid door 50 medewerkers en vrijwilligers. Samen liepen ze de drie kilometer.

Vanaf ’t Vlierhuis liepen alle wandelaars in een optocht naar het sportpark, waar een erehaag werd gevormd voor de kinderen die de drie kilometer liepen. Er werd hard geklapt, gejuicht en gezwaaid. Nadat de allerkleinsten waren vertrokken, gingen ook de bewoners zelf van start. De meeste mensen in een rolstoel, maar ook een enkeling die zelf de drie kilometer wandelde. De optocht trok aardig wat bekijks van familie, vrienden, vrijwilligers en collega’s.

De coördinatoren van wijksteunpunten Nijenhaghen, Oldenhaghen en ’t Vlierhuis waren aanwezig om alles in goede banen te leiden. Anne-Will Veneman (Nijenhaghen) vertelt: “Het was een hele organisatie, maar wat is het fantastisch om een wandeling van drie kilometer te maken met zoveel enthousiasme van iedereen.” Collega Renate Brunsman (’t Vlierhuis) vult haar aan: “Wat het ook mooi maakt dat we dergelijke avonden samen opwerken met de drie locaties. Je maakt deel uit van een groter geheel. We liepen met ruim 110 mensen mee, waarvan zoals we nu snel geteld hebben, 59 bewoners. Wat deze avonden zo mooi maakt is dat iedereen voor zichzelf mee doet maar tegelijkertijd deel uit maakt van een groep.”

Na drie kilometer te hebben gewandeld was daar de finish in het ’t Vlierhuis. Hier stond de koffie klaar met wat lekkers, een kleurrijke gerbera én een speciale oorkonde voor iedereen. De bewoners genoten zichtbaar van de voorbijkomende wandelaars en de muziek tijdens het defilé. Debby Kuipers (Oldenhaghen) blikt terug op een geslaagde avond: “De saamhorigheid was enorm, van alle kanten werd hulp geboden. Fantastisch om dit gezamenlijk te mogen organiseren en als het dan allemaal zo goed uitpakt, geeft dat wel een heel goed gevoel. Het was weer een geweldig spektakel, waarbij we Saxenburgh in Ommen inderdaad goed op de kaart hebben gezet!”