Naar hoofdinhoud

Samen tegen eenzaamheid in de gemeente Hardenberg

  • 27 september 2023

Samen tegen eenzaamheid in de gemeente Hardenberg

In de week tegen eenzaamheid zetten diverse organisaties zich in tegen eenzaamheid in de gemeente Hardenberg. Hard nodig, want het aantal eenzamen groeit. De Coalitie tegen eenzaamheid is daarom het hele jaar actief om eenzaamheid te bestrijden. In de landelijke Week tegen Eenzaamheid, van 28 september t/m 4 oktober, is er extra aandacht om het taboe op eenzaamheid te doorbreken.

Ook Saxenburgh zet zich in tegen eenzaamheid. Dit gebeurt onder andere door de wijksteunpunten die voor iedereen toegankelijk zijn. Op de diverse ouderenzorglocaties zijn speciale plekken van ontmoeting, waar wijkbewoners van harte welkom zijn. Irma de Olde-Redder, wijksteunpuntcoördinator van het wijksteunpunt Oostloorn in Hardenberg vertelt: “Voor veel mensen is het een enorme drempel om mee te doen aan een activiteit. Je merkt dat er toch een taboe op eenzaamheid blijft rusten en dat mensen vooral niet tot last willen zijn.” Gelukkig verandert dat vaak als men tóch de stap heeft gezet om aan een activiteit deel te nemen. En activiteiten zijn er genoeg. Zo organiseert het wijksteunpunt regelmatig een breicafé, bingo-avond, momenten om samen te eten en koffie te drinken. Ook is er aandacht voor digitale skills, bijvoorbeeld door het geven van workshops over tablets of het gebruik van MijnSaxenburgh, het digitale zorgportaal van Saxenburgh. “Bewoners uit de wijk, maar ook andere geïnteresseerden, zijn van harte welkom om deel te nemen aan activiteiten. Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen en te informeren naar het programma” aldus Irma.

Bekijk het programma hier

Tijdens de Week van de Eenzaamheid is er in Hardenberg genoeg te doen, zoals ook in het programma hierboven te zien is. Ook in Wijksteunpunt Oostloorn zijn diverse activiteiten. Het adres van het wijksteunpunt is J.c.J v. Speijkstraat 14 in Hardenberg. Loop gerust binnen.

Een tegen eenzaamheid

Van 28 september t/m 4 oktober is het de Week tegen eenzaamheid. Meer informatie over eenzaamheid is te vinden op de website: Een tegen eenzaamheid