Naar hoofdinhoud

Saxenburgh behaalt kwaliteitskeurmerk Qualicor Europe

  • 20 september 2022

Saxenburgh behaalt kwaliteitskeurmerk Qualicor Europe

Dinsdag 20 september vierde Saxenburgh het behalen van het kwaliteitskeurmerk van Qualicor Europe. Deze accreditatie geldt voor de gehele organisatie, inclusief Dialysecentrum in Hardenberg. Trots namen vertegenwoordigers van Saxenburgh het bijbehorende accreditatiebewijs in ontvangst van Ellen Joan van Vliet, CEO van het kwaliteitsinstituut.

De kwaliteit van zorg van zowel het ziekenhuis met Spoedeisende Hulp, Dialysecentrum, thuiszorg en ouderenzorg van Saxenburgh voldoet aan alle kwaliteitseisen van Qualicor Europe, het belangrijkste keuringsinstituut in de zorg. Ook het Veiligheids Management Systeem (VMS) is 100% op orde. Met VMS werk je doorlopend aan het verbeteren van patiëntveiligheid.

Trots
Wouter van der Kam, voorzitter van de Raad van Bestuur van Saxenburgh is trots op het resultaat: “Alhoewel het vanzelfsprekend is dat je goede kwaliteit van zorg levert, zie ik in het keurmerk van Qualicor Europe de bevestiging dat wij met de juiste dingen bezig zijn. Al die medewerkers die elke dag keihard werken om de allerbeste zorg te leveren en die samen met hun patiënt en bewoner op zoek gaan naar hoe het nóg beter kan, daar ben ik enorm trots op. Een groot compliment aan iedereen.”

Persoonlijke zorg

In het voorjaar toetste een auditteam van Qualicor Europe vele protocollen en sprak uitvoerig met medewerkers, patiënten, cliënten en bewoners. Hun conclusie: Saxenburgh is een gastvrije organisatie met trotse en betrokken medewerkers, die er samen voor gaan. Wat positief opvalt, is de persoonsgerichte zorg en de grote – op speelse wijze gebrachte – aandacht voor kwaliteit. Veel lof is er voor de horloges voor dwalende bewoners en de zogeheten ‘advance care planning’ in de ouderenzorg. Dit is een proces waarbij de cliënt met zijn behandelend arts zijn wensen, doelen en voorkeuren voor zorg rondom het levenseinde bespreekt, vooruitlopend op het moment dat cliënt zelf geen beslissingen meer kan nemen. Ook is er een compliment voor het goed in beeld krijgen van de patiëntenstromen en capaciteit in de zorgketen, waardoor opname en ontslag heel efficiënt gepland kunnen worden. Een pluim krijgt ook de persoonlijke aandacht voor medewerkers.

De uitreiking van het kwaliteitskeurmerk vond plaats op 20 september in het Saxenburgh Medisch Centrum, door Ellen Joan van Vliet, CEO bij Qualicor Europe. “Kwaliteit van zorg beïnvloedt kwaliteit van leven: voor de zorgvrager en daarmee zijn of haar dierbaren. Maar ook voor alle zorgprofessionals, die iedere dag het beste van zichzelf geven. Met deze accreditatie laat Saxenburgh zien dat zij continu bezig zijn met deze kwaliteit te verbeteren. Door samen te werken en samen te leren. Als team, als partner van hun zorgvrager.”